Al sinds eind november zijn de dames van Side Out al ongeslagen in de 1e Klasse D en die serie werd afgelopen zaterdag op de proef gesteld. In het grote Landstede Sportcentrum in Zwolle wachtte de koploper, VC Zwolle. VC Zwolle staat al maandenlang op de eerste plaats, en Side Out heeft al een achterstand van 16 punten op de koploper gehad, maar daar waren er tot zaterdag nog maar 5 van over. 

De laatste nederlaag in de competitie leed Side Out dan ook thuis in ‘t Noorderslag tegen hetzelfde VC Zwolle, destijds werd het 1:3 voor de bezoekers. Een degelijk spelend team dat weinig fouten maakt en daardoor ook terecht de koploper in deze klasse. 

Landstede mag dan een grote naam in de Zwolse sportwereld zijn, maar de zaal waarin de wedstrijd werd gespeeld, was niet groots. Met de zaal op zich was niets mis, maar de verlichting in de zaal was abominabel. Veel lichtbakken deden het niet meer, waardoor het midden op het veld een stuk donkerder was dan aan de zijkanten. Zo hoort het in ieder geval niet te zijn, desondanks werd de wedstrijd gestart.  

Een gelijk opgaande strijd tekent zich vanaf het begin af. Via 4-4, 8-8 wordt het 15-15 en geven de teams elkaar niets toe. Het is duidelijk dat het team dat het eerst een gaatje weet te slaan, de set zal gaan pakken. Op 18-18 loopt VC Zwolle naar 21-18 en die geven ze niet meer weg: 25-20 (1:0). 

Set 2 is voor Side Out! Met mooi spel, goede servicedruk wordt direct een gat geslagen: 2-9. Dit niveau weten de ploeg uit Slagharen vast te houden: 19-25 (1:1). In de 3e set is het aanvankelijk de thuisploeg die een gaatje weet te slaan: 10-4. Coach Heerkes past een variant toe in de opstelling en die lijkt goed uit te pakken. De ploeg knokt zich terug in de set en op 16-16 zijn we weer langszij. Op 19-20 lijken we er zelfs over heen te gaan, maar in plaats van 19-21 staat er 20-20 op de bordjes. VC Zwolle serveert er ijskoud een ace over heen en neemt het heft weer in handen: 22-20. Even zijn we uit het lood geslagen en voor dat we het in de gaten hebben is de set voorbij en trekken we met 25-22 aan het kortste eind (2:1). 

Even lijkt het er op dat we ook set 4 te flegmatiek gaan beginnen, maar ineens waart er ‘iets’ door het Sportcentrum! Ineens krijgen we de geest en ineens staan we er wel. Blokkerend gaan we ineens ook meer punten maken en VC Zwolle weet zich geen raad met de ‘Blauwe Muur’. Op 19-25 sleept Side Out er een dik verdiende tiebreak uit (2:2) en gaan we in de verlenging. 

De tiebreak gaat in het begin weer gelijk op en op 7-8 wisselen de teams van helft. Daarna is er maar één team dat aanspraak maakt op de zege in het Landstede Sportcentrum. Met veel servicedruk en prachtige ralleys wint Side Out ook voor de 10e keer op rij en moet ook de koploper er aan geloven. Met deze 11-15 pakt Side Out de 2:3 winst en loopt daardoor weer een punt in op VC Zwolle. Vier punten bedraagt de achterstand met nog vier speelrondes te gaan!