Nieuw seizoen, nieuwe competitie, nieuwe kledij, nieuwe topper, nieuwe sponsor, kortom: genoeg ingrediënten voor weer een top seizoen met de heren van Banzo Side-out Heren 2.
Zaterdag 22 september, uurtje of 4. Herfst deed zijn intrede, met bakken regen vertrokken de Toppers richting het hoge noorden. Met -zoals eerder genoemd- een nieuw teamlid, veranderd ook het een en ander logistiek. Te volle auto’s met een onlogische indeling als gevolg, ook even wennen dus. Lycurgus 3 was de eerste prooi in deze Derde Divisie B. Op weg werd geregeld gesproken over de memorabele overwinning (zowel in het veld, als in de kantine) afgelopen Februari. De Kantineomzet werd verdubbeld, waarmee de begroting ruim voor einde seizoen sluitend was.
Dezelfde begroting werd wellicht voor dit seizoen wel bijgesteld, aangezien de beheerder tot grote vreugde zag dat zowel Banzo Side-out Heren 1 als de Toppers zich weer zouden melden, en wel meteen de eerste wedstrijd. Dit werd door in de voorbereidende week van de wedstrijd vernomen door een appje uit Groningen: Jongs, heb weer n’betje muziek regelt, must moar eem kiekn of jullie nog blieft hang’n. Rond de klok van half 6 arriveerden de toppers in Beijum, waar ons een erg warm welkom wachtte van de beheerder, we kregen 2 bakken, 1 koffie, en 1 over 2 oude Groningse mannen die ook memorabele avonden beleven bij hem aan de bar. en dit alles voor niks!
Dit alles in ons opgenomen mochten de Toppers aantreden aan het veld het dichts bij de kantine. Dit blijkt achteraf geen ideale combinatie voor de Toppers. Vanaf de serveerlijn komt je de snack en bierlucht je tegemoet. Hoewel het randzaken zijn, zullen deze ongetwijfeld meegespeeld hebben in het onderbewuste oermensch.
Banzo Side-out Heren 2 begon met de basis: Dre, Barman, Kuper 2, Belt, Bolle Dries, Gayjay, waarvan laatstgenoemde weer teruggekeerd is op het oude nest. Hij verkreeg een basisplaats vanwege trainingsachterstand van broer Driekus. Op de middenas was de basis een aantal weken geleden al uitgevochten aangezien Topper Klomp zich al afgemeld had voor deze wedstrijd (ie komt potdikke nooit weer noar grunn)
In de eerste set werd duidelijk dat de Toppers in een andere competitie gestart zijn, en dus ook tegen een hoger spelend Lycurgus team spelen, bomvol ervaring. De teams tastten elkaar rustig af. Puntje voor. 2 achter, 2 voor…. en zo door. Het eerste gaatje werd geslagen rond de 15 punten. Kleine foutjes werden afgestraft. Eerste set wordt verloren met 25-20.
De volgende drie sets worden beslist met 2 punten verschil, waarvan de tweede set in het voordeel van de Toppers. In deze set werd er veranderd van serves en bloktrategie, dit leverde een positief resultaat. Lycurgus weet zich hier op aan te passen, waardoor de 3e en 4e set erg spannend worden. Terugkijkend naar de wedstrijd zien de Toppers dat met name de kleine foutjes op dit niveau worden afgestraft. Ook moet er gewerkt worden aan afstemming en discipline. Positief is dat de Toppers vanaf afgelopen zaterdag weer op volle sterkte zijn, en er verder gebouwd kan worden aan een stabiel derde divisieteam in Slagharen. Aankomende donderdag verwelkomen wel de Balker Smashers uit Friesland.
Na afloop moest er natuurlijk voldaan worden aan de verwachting van de kantinebeheerder. Om de begroting sluitend te krijgen had de beste man weer een DJ geregeld. Erg gezellig! Wel werden de Toppers door verschillende plichten eerder weggeroepen uit de Beijumense gezelligheid.
aangezien de Toppers in een nieuwe competitie spelen, zal het ook nieuwe kantines zien. Gezien de hoge standaard in Slagharen (dank Tonny en Rianne) zijn de Toppers kritisch over andere kantines en zullen ze dit seizoen (weer) de/uw kantine beoordelen. Omdat de beoordeling een tijdje terug is van weg geweest zullen we u hieronder nog even bekend maken met de criteria, met daarbij kritisch oordeel van 10 Toppers.
– Groen Gras: met welke mate, en in welke hoedanigheid is het vrouwelijk schoon ter plaatse
– Bitterballen: Hoe is het eten/hoe zijn de hapjes. Het herstel van een Topper wordt zeer belangrijk geacht
– Bier: Welke kantine presenteert en serveert haar bieren het best. En belangrijker: welk merk is het, en hoe smaakt dat.
– Sfeer: Hoe is de sfeer, de eerste indruk, en hoe zijn de mensen, erg belangrijk dat een Topper zich thuis voelt in de arena waar het duel wordt uitgevochten.
Mocht je dit als speler/beheerder lezen, zorg dat de Toppers Kantine Bokaal 2018-2019 jullie kant op komt door het best te voldoen aan bovenstaande criteria. Beijum maakt een goede kans:
– Groen gras: 6,7: wel in zekere mate aanwezig, maar weinig wulps bevonden.
– Bitterballen: Nvt: niet gehad. Wel is de snacklucht in de zaal al aanwezig, dus dit zal ongetwijfeld goed zitten
– Bier: 7,8 Krombacher in pitchers, prima presentatie. Er had wat minder schuim op gemogen, maar daar weer Topper Belt wel raad mee.
– Sfeer: 9: Mede mogelijk gemaakt door de Toppers zelf die het kantinefeest op gang moesten brengen. Desondanks een vette 9 voor het regelen van een DJ, en warm welkom door de kantinebeheerder. Weinig kantines waar je bij de koffie een goede Groningse mop krijgt

  1. Zoals gezegd verwelkomen we aanstaande donderdag de Balkster Smashers, een onbekend team welke zal moeten worden bestreden op eigen grond. Aanvang 20:00 in t’Noorderslag te Slagharen.