Nadat de voorbereiding niet soepel is voorlopen in verband met blessures, stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Deze wedstrijd stond gepland in Groningen. Hier was op 22 september het 2e team van Lycurgus de tegenstander. Deze ervaren mannen hadden vorig seizoen het kampioenschap in de 2e divisie binnen gesleept maar wilden niet promoveren, vandaar dat zij dit jaar weer de tegenstanders zijn.
Maar set 1 was meteen duidelijk dat het niet vanzelf ging. Side-Out begon niet sterk aan de wedstrijd en kwam op achterstand door diverse fouten aan eigenkant. Lycurgus begon zoals verwacht sterk aan de wedstrijd en zij maakten geen enkele fout. De eerste set eindigt dan ook in 25-18. Als er aan eigenkant niet wordt verbeterd wacht er een zware avond voor het vlaggenschip uit Slagharen.
Dat het een zware avond werd dat was in de tweede set wel duidelijk. De selectie kreeg ook in de tweede set geen grip op de mannen uit Groningen. Hierdoor ging deze set verloren met 25-16. De stand geeft al aan dat Side-Out niet heeft mee gedaan.
Om nog de wedstrijd nog naar Slagharen toe te trekken moest de 3e set gewonnen worden. Zo gingen de heren het veld in maar na drie maal knipperen met de ogen stond Side-Out achter met 10-2… In het spel waren nog steeds veel eigen fouten aanwezig, waardoor de jongens niet vrijuit konden spelen. Deze set werd ook met 25-16 verloren.
In de laatste set was het de laatste kans op een punt. Het spel was bij vlagen prima maar de foutenlast bleef in het begin hoog. Hierdoor stonden de heren weer tegen een achterstand aan te kijken. Nadat er een aantal opslagen directe punten opleverde en rally’s werden gewonnen gingen de heren er weer in geloven. Helaas kwam dit geloof net te laat waardoor de laatste set verloren ging met 25-22.
De volgende wedstrijd van Side-Out heren 1 is op zaterdag 6 oktober om 18.30 in het mooie ’T Noorderslag. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Twister Veracles heren 1.