Donderdag 27 september mochten de Toppers voor het eerst hun nieuwe tenue tijdens een thuiswedstrijd tonen. Alle teamleden waren aanwezig om de arena te betreden tegen DBS, oftewel

 “De Balker Smashers”. Net als de mannen uit Slagharen zijn ook deze mannen afgelopen seizoen kampioen geworden en mogen zij hun geluk beproeven in de 3e divisie. Dit maakt ook dat de mannen van DBS onbekenden zijn van de Toppers. Bij het betreden van het veld was zichtbaar dat er iets in de grond moest zitten in de regio Balk. De meeste spelers waren ruim een kop groter dan de gemiddelde Topper. Gelegenheidsaanvoerder Martin Kuiper mocht één van de mannen van dichtbij bekijken en stond letterlijk in zijn schaduw. Na deze eerste observatie zag de Slagharense formatie dat zij ook niet het team waren met de meeste ervaring. Ditmaal mochten de Toppers zich wellicht wel het meest jeugdige team noemen (en dat gebeurt niet zo vaak).
Tijdens de eerste set starten de Toppers voortvarend. De passing verliep nagenoeg vlekkeloos en Anrico kon als spelverdeler alle aanvallers naar hartenlust bedienen. De mannen uit Balk kregen het niet altijd voor elkaar om de blokkering sluitend te krijgen wat maakte dat er veelvuldig gescoord kon worden. Aan de kant van Balk werd de pass voldoende ontregeld waardoor de aanvallers geregeld genoodzaakt werden om de bal weer weg te geven. Halverwege de set kwamen de Toppers echter in een dip maar door het inbrengen van Henrik Bril op de passer/loper positie werd dit snel verholpen. Met goed spel wisten de mannen uit Slagharen de set af te sluiten met een stand van 25-14 waarmee ook het totale puntenaantal in de competitie verdubbeld werd.
De tweede set werd eigenlijk een kopie van de eerste set, de Toppers starten geconcentreerd en er werden rake klappen uitgedeeld. DBS bleef een tijdje bij maar kwam aan het eind van de set tekort om de Toppers echt in gevaar te brengen. De tweede set eindigde dan ook met een stand van 25-18. De derde en vierde set verslapte de concentratie van de Toppers ietwat en men moest elkaar regelmatig bij de les roepen. Mooie acties werden afgewisseld met domme fouten maar van DBS kan hetzelfde  gezegd worden. Terwijl er sportief werd gespeeld en men geregeld met en om elkaar moest lachen waren het voortdurend de Toppers die een kleine voorsprong hadden. Beide sets werden uiteindelijk beslecht in het voordeel van de Toppers (25-13 en 25-20) waarmee de eerste 4-0 overwinning in de 3e divisie een feit is.
Blij met de punten werd plaats genomen in de kantine alwaar DBS wederom een waardige tegenstander bleek. Waar de Toppers gewend zijn om het licht in de kantine uit te doen, waren het ditmaal de mannen uit Balk die deze eer hadden. Op zaterdag 12 januari zullen de Toppers proberen datzelfde te doen in Balk. Of dat gaat lukken is de vraag aangezien de wedstrijd al om 15.00 is.