Zaterdag 6 oktober 2018, de eerste thuisdag van BANZO/Side-Out Slagharen dit seizoen en dus mocht ook het eerste heren team aantreden in eigen hal. De tegenstander was het studententeam uit Groningen: Veracles heren 1. Het team van Side-Out bestond dit keer uit een iets andere selectie dan normaal. Oudgediende Karel Hilberdink maakte wederom een rentree bij het eerste heren team. Dit keer niet als speler, maar als coach omdat Nico Huisman er deze wedstrijd helaas niet bij kon zijn. Roy Lamberink uit het tweede team was aangehaakt omdat onze eigen middenman Harmen Compagnie er helaas niet bij kon zijn en last but not least had Gertjan Bril zich bij de selectie gevoegd om te helpen waar nodig.

Vol energie en enthousiasme ging de wedstrijd van start, de strategie van coach Karel was simpel: een goed blok zetten op de sterke diagonaal van Veracles en server op positie twee om het de spelverdeler van Veracles zo moeilijk mogelijk te maken om een goede set te geven. De twee ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, na een sterke service reeks van diagonaal Stijn wisten we op een redelijke voorsprong te komen, maar deze werd helaas ook weer snel uit handen gegeven en was het Veracles die uiteindelijk er met de eerste set vandoor ging met een stand van 23-25.

De tweede set moest er door de heren van BANZO/Side-Out een schepje bovenop worden gedaan, we waren er de eerste set heel dichtbij en nu was het tijd om er overheen te gaan en de eerste puntjes dit seizoen binnen te gaan sprokkelen. Het energieniveau binnen het team was hoog en met hard werken wisten we een aardige voorsprong te realiseren. Door een goed blok op de linksvoor kwam de sterkste aanvaller van Veracles niet aan scoren en was het relatief eenvoudig om de set uit te spelen en naar ons toe te trekken met een stand van 25-17. De lijn die we in de tweede set te pakken kregen werd in de derde set direct weer op gepakt, maar Veracles gaf deze meer weerstand dan in de tweede set en we hadden met de blokkering niet meer zoveel grip op de diagonaal van Veracles. Tot het einde van deze set ging het gelijk op. In deze set moesten wij veel steunen op onze diagonaal die goed in de wedstrijd zat en veel punten binnenhaalde. Uiteindelijk hebben wij ook deze set met een stand van 28-26 naar ons toe kunnen trekken.

De 4e set begon minder goed dan de voorgaande sets. Meteen keken we tegen een achterstand van 4 punten aan. Dit gaf Veracles weer vertrouwen en bij Side-Out verdween de energie en het enthousiasme plotseling helemaal uit het team. Hoewel het team deze set wel voor iedere bal geknokt heeft kwamen we deze achterstand helaas niet meer te boven en hebben we deze set verloren met een stand van 19-25. Er moest een beslissende 5e set gespeeld worden, waar belangrijk is om direct vanaf het 1e punt erbij te zijn en zorgen dat we als eerste de 8 punten bereiken. Dit lukte, maar in het 2e gedeelte van deze allesbeslissende laatste set lukt het ons niet om het af te maken en verloren we deze set met 15-17.

Na 2,5 uur gestreden te hebben voor onze eerste overwinning was het erg zuur om voor ons eigen thuispubliek dan toch net achter het net te vissen. De komende week zullen we weer hard aan de bak moeten, zodat wij aankomende zaterdag in Enkhuizen, kunnen gaan knokken om onze eerste overwinning voor dit seizoen binnen te gaan slepen. Graag willen we Karel, Roy en Gertjan bedanken voor hun inzet! En uiteraard het publiek natuurlijk ook bedankt en we hopen jullie allemaal zaterdag 20 oktober om 18:30 weer te zien wanneer wij zullen spelen tegen S.V.I uit Zwolle in onze eigen hal, ’t Noorderslag.