Voor de tweede Donderdag op rij, vroeg in het seizoen, mochten de toppers weer aantreden op de thuisbasis ’T noorderslag Slagharen. Bij aankomst bleek dit een grotendeels bekend team, de studenten het Groningse Veracles. Enkele studenten kenden de route, en hebben via de sneltrein naar Zwolle, en de bus Lijn 30 de sporthal al gevonden. Nadat de jeugdige talenten van Jongens B het veld hebben verlaten kan er om 20:00 gestart worden. De Slagharense formatie heeft er zin in, de taak om enthousiast de vieren en alle passie in het spel te gooien kwam er uit. Via 17-10, waar Veracles het tij probeerde te keren door een time out te nemen, kwamen de Toppers al snel op de eerste setwinst: 25-20.
Bij setwissel werd er al gewaarschuwd, dat een Groningse student zich niet zomaar van de baan laat slaan. Het is voor Veracles natuurlijk niets mooiers als op hún stapavond, ook nog wat punten mee naar huis te nemen. Ze lieten duidelijk wat meer testosteron zien. Side-out had niet een direct antwoord, sterker nog: het begon steeds slechter haar taken uit te voeren. Gedurende de set werd deze conclusie ook getrokken, Echter was dit natuurlijk mosterd na de maaltijd. Ook wissels konden deze set niet meer redden. 17-25 verlies.
Een Topper zou een Topper niet zijn als hij zich niet herpakt. De strategie werd nog eens herhaalt. Dit bleek goed uit te pakken. De derde set werd een strijd waarin er langere vechtrally’s werden gespeeld, die de Toppers stuk voor stuk naar zich toe wisten te trekken. Midden in de set is het gat van 5 punten geslagen die niet meer weg wordt gegeven: 25-19.
De laatste set werd dit positieve spel doorgezet. De Studenten werden ook moe, en hadden duidelijk geen zin in de 5e set, logisch; Groningen donderdagavond is stapavond. Na de wedstrijd wensten de teams elkaar een goede kerst, en werden de studenten met 1 punt weer op de bus richting Hoogeveen gezet.
Het spelbeeld bij Side-out vertoond hier en daar nog duidelijke sporen van de luttele trainingsuren die dit seizoen gemaakt zijn tov de andere teams. Aanstaande Donderdag wordt er verder gebouwd aan een mooi seizoen waarin de Toppers zich willen nestelen in de derde divisie. Volgende wedstrijd spelen we tegen het onbekende Rouveen, in Staphorst. 13 okt om 19:00.