Zaterdag 13 oktober mochten de heren van Side-Out op bezoek bij Madjoe uit Enkhuizen. Madjoe wat een goed gevoel had meegenomen uit de vorige pot tegen Krathos waar in Hoogezand de volle 5 punten werden gepakt. Aan de heren van Side-Out om daar heel snel een einde aan te maken, helaas werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke opgave was. Madjoe begon gelijk met service druk waardoor de heren van Side-Out slecht in de set en de wedstrijd konden komen wat zich uitte in een snelle voorsprong voor Madjoe. Er werd geknokt en Slagharen kwam tot halverwege de set dichterbij maar daarna zette de heren uit Enkhuizen door en kwam Side-Out er niet meer aan, dit resulteerde in een 25-18 verlies
. De tweede set begon de heren van Nico Huisman sterker en scherper en werden er belangrijke punten gepakt. Tot 20-20 ging het gelijk op, toen zakte even de scherpte weg en liet Side-Out de set glippen met 25-21. De derde set waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, tot op een bepaald moment de scheidsrechter besloot Harmen af te fluiten voor netfout tijdens het blok. Nou denkt u, maar dat is toch normaal? Dat klopt, alleen kreeg Harmen de set-up van Ronald (ongeveer 3 meter uit het net) en was dus aan het aanvallen. Snapt u het nog? Nee, wij ook niet…
Toen het spel weer verder ging naar een paar minuten te hebben stil gelegen was de focus niet gelijk terug en kon Madjoe de voorsprong behouden en won uiteindelijk ook de set met 25-17.
De vierde set wilden de tegenstanders graag een speler opstellen die niet vermeld stond op het wedstrijdformulier. Na protest van Side-Out en na ongeveer 10 minuten wachten konden we eindelijk beginnen aan de laatste set. Helaas konden we in de laatste set niet voor mekaar krijgen wat we graag wouden, en dat was op dat moment nog een puntje meenemen naar Slagharen. Met vlagen goed spel laten zien, helaas niet genoeg om wat puntjes te pakken.
Aankomende week weer hard trainen met mekaar en de focus op de volgende pot die aankomende zaterdag in eigen huis word gespeeld tegen de mannen van S.V.I uit Zwolle. Wij hopen u allen aankomende zaterdag om 18:30 te zien in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen!