Afgelopen zaterdag mocht het vernieuwde heren 3 aantreden in Oudleusen tegen de lokale helden van Ouvol heren 1.

Heren 3 heeft een grondige renovatie ondergaan waarbij er heel veel ruimte is gecreëerd voor jeugd. Met een selectie van 4 mannen en 7 jongens wordt er dit seizoen ruimte gecreëerd om voornamelijk de jongere spelers ervaring op te laten doen in het senioren volleybal. Afgelopen zaterdag werd ook de pas 13 jarige Chiel Mecklenfeld uit jongens B toegevoegd aan het team om ervaring op te doen als spelverdeler. Met een selectie van 12 werd het een gezellige bedoeling in het Slagharense kamp.

Voor het team is het een groot vraagteken wat dit seizoen gaat brengen qua ranglijst prestaties en ligt voornamelijk de focus op ontwikkeling.

In de eerste set werd er gespeeld met bijna de meest ervaren opstelling, daarmee hopende een solide basis te leggen voor de andere spelers om mee te kunnen draaien. De hoop werd al vanaf het eerste fluitsignaal redelijk de grond in geboord. Het team grossierde in individuele fouten en passend en aanvallend was het zeer ondermaats wat resulteerde in een forse 25-18 nederlaag.

In de 2e set werden er 2 wijzigingen doorgevoerd in de opstelling wat gaandeweg de wedstrijd resulteerde in meer rust in het spel en een stijgende lijn. Daarnaast begonnen enkele helden van Oudleusen iets teveel geloof te krijgen in hun volleybaltalenten en meenden her en der wat onsportieve trekjes te moeten vertonen. Aangeraakte balletjes op een niets zeggende tussenstand van 10-10 of 12-12 niet aangeven en bijvoorbeeld het onsportief de verkeerde richting terug rollen van een bal. Dit laatste gaf de selectie van heren 3 het zetje in de goede richting. Getergd door dit gedrag en de eigen wanprestatie in de eerste set bracht de eerste setwinst van dit seizoen met 23-25.

In de 3e set speelde BANZO/Side-Out rustig door en kon men hierin ook nog wat aanpassingen doen in de opstelling en in het tactische gedeelte. Deze set werd Ouvol kansloos gelaten en het gros van hun 18 behaalde punten kwam door de nog steeds hoge persoonlijke foutenlast aan Slagharens zijde.

Met 2 wedstrijdpunten in de pocket stond het team voor aanvang van set 4 toch voor een dilemma. Je tegenstander ligt op zijn rug en de winst ligt voor het oprapen…maar…enkele spelers hadden nog geen speelminuten gemaakt. Er werd voor de optie gekozen om iedereen vlieguren te laten maken. Uiteindelijk wil heren 3 op de lange termijn prestaties leveren en de korte termijn is hier ondergeschikt aan.

In de 4e set werd bij aanvang nog redelijk weerstand geboden maar rond de 10 punten moest de zeer onervaren en jonge selectie toch toezien hoe Ouvol wegliep. Desondanks werd besloten om het team te laten staan en ook in set 5 hun vlieguren uit te breiden. Qua resultaat betekende dit helaas wel een uiteindelijke 3-2 nederlaag maar voor de selectie is er in zijn geheel veel geleerd.

Helaas is het qua scorebord resultaat tegen gevallen. Op sportief gebied is het positief dat de uitkomst van een pot als deze aan ons zelf “te wijten” is. Er is nog geen vastigheid, onvoldoende kwaliteit en veel onduidelijkheid wat resulteerde in bij vlagen onrustig spel en een hoge persoonlijke foutenlast. Als de “routine” in straks in staat is om zijn niveau te halen zal het ook voor de jeugd makkelijker zijn om in te passen en daarmee te groeien.

Mede deze wedstrijd in combinatie met de hierboven genoemde conclusies gaat er zeker voor zorgen dat het team zich goed zal gaan ontwikkelen.

Aanstaande zaterdag speelt het team zijn eerste thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Set-Up IJsselmuiden heren 5. Vanaf 16:00 uur zal het team weer een stapje moeten gaan zetten in hun eigen ontwikkeling. Het team wil een ze goed mogelijk resultaat behalen maar eenvoudig zal het zeker niet worden. Wat wel vooraf al een feit zal zijn is dat ook na deze wedstrijd er weer voldoende geleerd zal zijn om later in het seizoen van te gaan profiteren.

Graag tot aanstaande zaterdag in sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen!