Zaterdag 13 oktober moesten de Toppers aantreden tegen de mannen van Rouveen. Plek van bestemming: de sporthal in Staphorst, bijna een thuiswedstrijd. De wedstrijd zou gespeeld moeten worden zonder het passende sterduo Rik Belt en Fabian Kuiper. Ook moest Henrik gemist worden op de diagonaal positie vanwege een opspelende blessure. De voorspelling was dan ook dat het wel eens een zware pot kon worden.

Bij wijze van voorbereiding werd Roy Lamberink bereid gevonden om als een ware master chef enkele hamburgers op te warmen. Roy was een perfecte gastheer en huisman en had zelfs kort voordat de Toppers op bezoek kwamen de ramen nog gewassen. Vanuit Slagharen waren de mannen in korte tijd in Staphorst, zelfs in zo’n korte tijd dat zij ruim een uur voor aanvang aanwezig waren. Gelukkig werd er al gespeeld in de hal, die door de Toppers ‘de hal van de 10 verboden” genoemd werd. Voor bijna alles was een verbodsbordje opgehangen. Dit ging zelfs zo ver dat Martin de tribune niet op mocht (verboden voor Klompen). Uiteindelijk negeerden de Toppers dit bord en kon men gezamenlijk genieten van de sportieve prestaties van Rouveen dames 4.

Tegen 18.30 was het tijd om de arena te betreden. Beide teams deden dit met 7 spelers en allen hadden zij er zin in. Vanaf de start was duidelijk dat het een zware pot zou worden. Side out pakte echter al snel een voorsprong maar was niet in staat om deze vast te houden. Langzaam maar zeker kwam Rouveen steeds dichter bij maar met het einde in zicht maakten zij boven de 20 enkele fouten waarmee de set, met 22-25 in het voordeel van de Toppers werd beslist.

De tweede set waren beide teams wederom aan elkaar gewaagd. Side Out had moeite met de passing maar Rouveen liet het serverend afweten. Aan het net werden harde klappers afgewisseld met tactische ballen en her en der was er een kill block. Nu waren het echter de mannen uit Rouveen die aan het langste eind trokken en de set wonnen met een stand van 25-21.

De derde set leek een kopie van de tweede set. Lange tijd ging het qua stand gelijk op en er moest gewerkt worden voor de punten. Uiteindelijk was het Rouveen die als eerste een setpoint kreeg maar de Toppers deden er op tijd een tandje bij en scoorden 3 punten op rij om de set alsnog naar zich toe te trekken (24-26).

Voorafgaande aan de vierde set bespraken de Toppers dat het winnen van de derde set wel eens een mentale klap kon zijn voor de thuisploeg. Dat leek in eerste instantie ook het geval want de Toppers pakten direct een riante voorsprong maar door één serveserie van de thuisploeg werd deze bijna geheel weggeveegd. Toen echter deze serie doorbroken was lukte het de Toppers om het eerste matchpoint direct te verzilveren waarmee zij de wedstrijd afsloten met een 3-1 overwinning.

Na de wedstrijd werd het feest in de kantine voortgezet tijdens het door Rouveen georganiseerde “Oktoberfest”. De Toppers hebben hier inmiddels de nodige ervaring mee. In eerste instantie begon dit feest wat tam maar samen met het eerste herenteam, dames 2 en dames 4 van Rouveen werd er al snel een prima feest gebouwd. Duitse Schlagers werden afgewisseld met de nummers als de Macarena (hoezo oktoberfest?) terwijl er kaartspelletjes, stripacts, patat met curryworst etc. voorbij kwamen. De tafels bleken uiteindelijk prima dienst te doen als dansvloer. In al deze drukte hebben de Toppers toch de tijd gevonden voor “de kantinecheck”.

Puntsgewijs:

Groen Gras: 9, dames 4 en 2 waren prima vertegenwoordigd. Aardige, vlotte meiden die in zijn voor een lach, praatje of een dansje. Dames 1 en 3 waren niet aanwezig.

Bitterballen: n.v.t., werden niet passen geacht bij het thema. De curryworst en patat waren prima. Bediening zag er prima uit in de Tirolerpakjes.

Bier: 8, ging er prima in! Halve liters zijn goed te doen.

Sfeer: 10, alhoewel het wat tam begon en het thema vrij losjes gehanteerd werd, bleek dat men in Staphorst wel een prima feest kan organiseren. Zeker aan te raden voor een uitwedstrijd.