Voor heren 3 was het de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen de zeer ervaren gasten uit IJsselmuiden wel duidelijk dat er geen punten behaald konden worden. Je moet als team altijd geloven in de winst, maar de tegenstander van afgelopen zaterdag is veel te laag ingedeeld en komt uit in een poule bij de heren van 3.

IJsselmuiden heeft in de positieve zin van het woord niets te zoeken in de 1e klasse. Het team verslaat zowel in de competitie en beker hun tegenstanders met gemak en Side-Out 3 zou het volgende slachtoffer worden, en zo geschiedde. De tegenstander beschikte over allemaal spelers met divisie ervaring en dit was het onervaren Side-Out te machtig. Met 19-25, 14-25, 14-25 en 19-25 pakten de gasten volkomen terecht en verwacht de 5 punten. Ondanks het zeer grote niveau verschil was het een sportief en leuk potje. De heren van IJsselmuiden verdienen de credits voor hun spel en vertoonden geen misplaatst arrogant gedrag, complimenten aan deze tegenstander. Deze tegenstander zou een beter figuur slaan 2 niveautjes hoger.

Toch is er ook de vreemde conclusie getrokken dat het spel van heren 3 een stuk beter was dan de week ervoor, toen pakte men 2 punten en kon men eigenlijk de winst gewoon pakken. Maar de tegenstander van toen was meer van 1e klasse niveau. Heren 3 beseft na 2 wedstrijden wel dat er voldoende rek in zit om er een goed en mooi seizoen van te maken. Afgelopen zaterdag kon ook iedereen weer minuten maken en dat zal zich vroeg of laat uitbetalen in meer stabiliteit en een kwalitatief bredere selectie.

Voor heren 3 het geluk dat ze “slechts” 3 keer deze tegenstander treffen en voor de tegenstander de pech dat ze 21 van dit soort potjes moeten gaan spelen dit seizoen.

Voor heren 3 staat op donderdag 1 november de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangt men Pegasus heren 1 uit Zwartsluis. Een team wat vorig seizoen bovenin meedraaide maar dit seizoen nog niet helemaal zijn draai gevonden lijkt te hebben. Voor de jeugdige selectie uit Slagharen een mooi meetmoment hoe men zich staande weet te houden tegen een stabiel 1e klasse team zoals Pegasus.

De wedstrijd start om 20:00 uur in sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen.

Graag tot dan en publiek bedankt voor jullie support afgelopen zaterdag!