De toppers vragen u aandacht voor het volgende;
in de periode tussen 22 September en 3 November is de 38 jarige topper R. Belt spoorloos verdwenen. Sinds de seizoensopening bij Lycurgus is weinig meer van de topper vernomen. Wel is hij af en toe bereikbaar via whatsapp, wat de rest van de Toppers enigszins geruststelt. Sinds zijn vermissing is hij verschillende keren in het buitenland gezien. Bewakingsbeelden hebben hem gisteren nog op Schiphol gezien, terwijl hij toch echt in de sporthal in Ijselmuiden moest zijn. dit vraagt om wat timemanagement! Topper Belt is te herkennen aan een ringbaardje, ongeveer 1 meter 80 lang, een goede bambi passing en 2-staps aanloop op de buitenkant.
Wanneer u deze Topper in de omgeving signaleert, neemt u contact op met 1 van de Toppers; we maken ons zorgen!

Goed… Ijselmuiden; het 12.000 koppige dorp dat bloeit in de schaduw van Kampen (waar men –en Martin- ook gewoon op klompen loopt) was afgelopen Zaterdag 3 November uitgelopen voor het duel tussen de Toppers en Ijselmuiden 2. Het jonge team van Ijselmuiden wat een moeilijke seizoensstart kent leek daarom een mooie prooi voor de Toppers. Althans; zo leek het…. Waar de toppers afwachtend en zonder druk leverend aan het duel begonnen, leverde het thuisteam direct goede servedruk en 3 prikballen op rij waardoor de Toppers al snel tegen een fikse achterstand aankeken. Elkaar wakker schudden gedurende de set was te laat verlies met 16 gemaakte punten.
het roer moest om, dit wist elke Topper, het schijnt zelfs dat R. Belt dit vernam; een berichtje in de whatsappgroep: “Succes jongens”
ontdanks dat we dit bericht erg nodig hadden konden de Toppers het tij niet keren. Passend was het erg instabiel, en als de passing wel lag was de aanval ondermaats. Externe factoren bleken ons ook niet mee te zitten, we lieten ons soms leiden door de scheidsrechter onsportiviteit van Ijselmuiden, geen touchébal werd door de jongens erkend, dit siert geen Christelijk dorp als Ijselmuiden. Ook kwamen er bij voorsprong van het team wat babbels, achja… het moet voor de jongens erg fijn gevoeld hebben om van de Toppers te winnen –begrijpelijk- wie wil dat niet!?!
Opmerkelijk is dat de Toppers toch hier en daar een lichtpuntje kenden: zo werd er een fraaie bal verdedigd door Martin Kuiper, welke hem niet in de koude kleren ging zitten. Zijn witte billetjes zagen na deze verdedigende actie het daglicht… een scheur van 20cm deed broek van bibs scheiden.
na 3 sets, welke alle 3 verloren waren met resp. 16, 22 en 20, was er geen winst meer te halen. Iedereen besefte dat het haast niet slechter kon. Elke Topper wist dat als ze de laatste set ook weg gaven, ze helemaal verslagen van het veld zouden stappen. Laatste set werd er een voorsprong van 7 punten opgebouwd, welke net genoeg waren om aan de eindstreep met 25-23 te winnen. Statistisch geen goede pot. Niemand haalde een voldoende, en in de nabespreking werd iedereen geveld, het leek Voetbal International wel. Uitspraken als: “je hebt altijd 1 potje in het seizoen die niks waar is” en “nou, we weten allemaal waar we a.s. donderdag aan toe zijn” gaven het beeld weer dat elke Topper een duit in eigen zak doet, en zich vanaf maandag weer focust op de wedstrijd van a.s Donderdag: Thuis tegen de buren van Dac Dedemsvaart; DERBYTIME!!!

Tot slot de befaamde kantinecheck; duidelijk hebben ze in Ijselmuiden nog niet van de titel van de Toppers gehoord; de kantine leek een oud feestzaaltje. Prijzenkasten uit 1834 maakten het interieur grillig. Om het op te vrolijken stond er een televisie met een videoband van Disney aan. niet echt een ideale voorbereiding op de wedstrijd. Wat ze wel goed begrepen hebben is de Hertog jan op de fles.

Sfeer/Bier: Zesje, De relatief saaie kantine en de babbels/onsportiviteit van de ploeg uit Ijselmuiden. HJ op de fles maakt een boel goed, vandaar de voldoende.
Groen Gras: Zesje
Bitterballen: 7, erg veel op een grote schaal. Mooie presentatie, wel had de variatie/hoeveelheid aan saus beter gekund.

Waar er sommige toppers nog moesten aantreden met het eerste team, gingen de andere Toppers een pizzatje eten om ook de plaatselijke horeca te testen om eten/drinken/sfeer. De Toppers hopen a.s. Donderdag 8 November compleet (incl vermiste R. Belt) hun waardige spel weer te kunnen vertonen. Om 20:00 start de wedstrijd tegen Dac/Dedemsvaart.