Iedereen had enorm veel zin in de wedstrijd. Het team uit Harlingen stond onder ons en had nog maar amper een wedstrijd gewonnen. Voor ons zelf was het ook een mooie kans om de goede lijn tegen S.V.I. Zwolle thuis en Set-Up IJsselmuiden uit voort te zetten, door deze wedstrijd tegen Harlingen met winst af te sluiten.

We hebben een goede warming-up gedraaid en stonden met een enthousiast gevoel aan de startlijn van de wedstrijd. Zoals bekend hebben we enigszins moeite met de start van een set. Ook dit keer bleek dat het geval te zijn. We stonden al snel een paar punten achter en deze wilden we allemaal ook graag weer goed maken, maar dit kwam te laat op gang en zo liepen we achter de feiten aan. Wel knokten we voor ieder punt en probeerden we met elkaar het tij te keren. Helaas is dit niet gelukt na alle inspanningen die we geleverd hebben.

De tweede set hebben we gewonnen door een mooi spel neer te zetten. Het volleybalde lekker, we hadden serves druk en konden op deze manier Harlingen dwingen de set aan ons te geven.

De derde en vierde set begonnen we ook beide keren weer met een iets minder goede start.

Lag dit aan de focus?
Hadden we er geen zin meer in?
Wellicht waren we te moe?
Misschien wilden we wel helemaal niet winnen!

Nee, dat was het allemaal niet. We hebben ons kapot geknokt om bij te blijven. Helaas lukte het niet om meer bij te komen. We kregen een serves serie tegen en met minder goede of goede passes lukte het ons niet om door de rotatie te breken. Jammeren op dat moment ook erg vervelend! Maar soms kun je ondanks de grote inzet het tij niet keren.

Wij als team weten dat we:

Enorm geknokt hebben
Niet graag willen verliezen
– Hebben overlegd om met elkaar tot verandering te komen
Elkaar hebben ondersteund op momenten waar dit nodig was.

Kortom: we zijn een hecht team dat graag met elkaar wil presteren, we doen allemaal ons best en houden van winnen, maar het is op dit moment toch best moeilijk om met een vrij nieuwe samenstelling van het eerste, de juiste draai te vinden.

De sleutel?

Positiviteit! Daar draaien we het beste op!