Eindelijk wisten wij, de jongens/heren van het 3e, de eerste winst te behalen. In de eerste 4 wedstrijden van dit seizoen werden er slechts 3 punten verzameld. Afgelopen zaterdag wisten wij dit aantal ruimschoots te verdubbelen door een 4-0 winst op CSV heren 4 uit Zwolle en daarmee de volle 5 punten te pakken.

Een welkome 5 punter voor ons nieuw samengestelde team dat dit seizoen uitkomt in de 1e klasse. Dat het geen eenvoudig seizoen zou worden was duidelijk, maar wij hadden van de eerste 4 wedstrijden wel iets meer verwacht. Vooral de in potentie aanvallende kwaliteiten van onze selectie kwamen er bedroevend slecht uit in de eerste wedstrijden, met als gevolg dat tegenstanders de punten wel heel erg eenvoudig cadeau kregen.

Afgelopen wedstrijd was er vooraf niet veel vertrouwen op een verbetering van het spel tegen de gasten uit Zwolle.

Na een weifelend begin in de eerste set, wederom door een teveel aan aanvallende fouten (verrassend 😉 ) en de overdonderende publieke belangstelling begon de set halverwege te kantelen. Een sterke serve begeleid door veel direct scorende punten leidde vanaf een stand van 10-10 tot een uiteindelijke 25-18 setwinst. De combinatie van een goede serve, pass en aanval gaf ons duidelijk veel vertrouwen wat doorgetrokken werd in de 2 daaropvolgende sets.

In set 2 en 3 kwam de tegenstander er niet aan te pas en mede door goede invalbeurten van diverse spelers pakten wij deze sets met 25-11 en 25-15 en dus een 3-0 voorsprong in sets. Op naar het bonuspunt, de 4e set.

De buit was binnen en dit lieten wij ook blijken aan het begin van set 4. De concentratie zakte weg wat resulteerde in veel pass en aanvallende fouten en dus gratis punten voor onze tegenstander. Op een 2-6 achterstand besloot BANZO/Side-Out heren 3 dat het genoeg was. Er werd met een inhaalrace gestart die op 25-23 beslist werd in ons voordeel. De 4-0 winst was een feit!

Niet alleen een mooie overwinning maar ook direct de volle 5 punten gepakt. Enigszins verrast door het resultaat doken wij de kantine in om daar de diverse drankjes en etenswaren met veel gulzigheid tot ons te nemen.

Aanstaande vrijdag mogen we op bezoek bij de toekomstig kampioen Set-Up uit IJsselmuiden. Dit team heeft na 6 wedstrijden nog geen enkel punt laten liggen en gezien de samenstelling van het team gaan zij ook zonder twijfel kampioen worden. De week erna mogen wij uit naar de buren van Kangeroe uit Hardenberg. Wij willen in beide potten graag ons niveau verbeteren om zodoende de komende periode meer overwinningen te boeken.

Het publiek wat zaterdag aanwezig was wordt vanaf deze plek heel erg bedankt voor de support. Wij zien jullie graag terug op zaterdag 24 november om 16:00 uur in onze eigen hal.