The return of the Topper!

Donderdag 8 november is een dag die veel Toppers zich nog lang zullen herinneren. De week ervoor werd nog een wanhopige oproep gedaan om teamgenoot Rik B. terug te vinden maar op donderdag 8 november klokslag 19.30 stapte deze man, in wedstrijdkleding, zowaar ’t Noorderslag binnen. Coach Fabian Kuiper was op voorhand van plan om Rik een uitbrander te geven maar op het moment suprême reageerde Fabian, net als de overige spelers, geëmotioneerd op het weerzien van hun verloren gewaande teamgenoot. Men wilde zelfs zo ver gaan om Rik een wedstrijdshirt toe te kennen waardoor DAC het eerste team in deze competitie was welke mocht aantreden tegen de voltallige selectie van de Toppers.

Ook DAC Dedemsvaart wist met een aardige afvaardiging de sporthal te vinden, iets wat natuurlijk ook niet moeilijk is als je maar 10 km hoeft te rijden. Duidelijk was wel dat beide teams zin hadden in deze streekderby en beide teams begonnen fanatiek met inspelen en inslaan.

De thuisploeg begon met de redelijk vertrouwde basisopstelling en zij begonnen stabiel aan de wedstrijd. Op alle fronten werden weinig fouten gemaakt maar DAC deed hetzelfde. Gevolg was dat het qua stand redelijk gelijk op ging. In de laatste fase van de set was het echter Martin Kuiper die zich op een prettige manier revancheerde na een matige wedstrijd de week ervoor. DAC was niet voorbereid op een powerhitter van maximaal 1.85m en daardoor scoorde Martin veelvuldig. BANZO/Side-Out heren 2 liep uit, zakte wat in maar maakte de set keurig af met 25-22.

De tweede set was van hetzelfde laken een pak. Ook nu waren beide partijen aan elkaar gewaagd maar wist BANZO/Side-Out heren 2 halverwege de set een voorsprong te pakken. Deze gaven ze later bijna weg maar ook nu bleek het weer voldoende voor de setwinst (27-25).

De Toppers waren zeer tevreden met het inmiddels behaalde resultaat en waren van plan om dit door te zetten naar een 4-0 overwinning. In eerste instantie leek dit ook te lukken maar bij een stand van 12-8 zakten de mannen uit Slagharen door de hoeven. En niet zo’n klein beetje ook, maar liefst 12 aanvallende fouten (veelal in het blok) werden er op rij gemaakt. Ook de teruggevonden Topper Rik B. kon als libero het tij niet keren. Coach Fabian Kuiper, meestal een positief ingesteld persoon, zag direct in dat er soms meer nodig is dan lieve woorden en positief zijn. In duidelijke taal werd de aanvallers duidelijke gemaakt dat zij verantwoordelijkheid moesten nemen en geacht werden een bal te scoren. Alhoewel de serie doorbroken werd was het uiteindelijk te laat om nog een positief einde te maken aan de set. Deze werd kansloos aan de gasten gegeven met een stand van 14-25.

De vierde set herpakten de Toppers zich voldoende maar DAC zag kansen en ging er met hernieuwde moed tegenaan. Wederom ging het lange tijd gelijk op maar uiteindelijk werd onvoldoende aandacht besteed aan de besproken blokkeringsafspraken waardoor de passer/loper van DAC veelvuldig tot scoren kwam. Gevolg was dat de stand gelijk getrokken werd naar 2-2 (setstand 21-25).

Een vijfde set moest dus uitsluitsel geven wie zich (voorlopig) het betere regioteam in de 3e divisie B mag noemen. Een enthousiaste dame uit het publiek gaf de mannen uit Slagharen, middels het zwaaien met een gebalde vuist, het advies om er meer aan te gaan doen. En uiteindelijk zou blijken dat dit de mannen over de streep zou trekken. Tot 12-12 bleef het spannend maar door 3 fouten aan de kant van DAC, welke direct werden verzilverd door de Toppers, werd de eindstand bepaald op 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Conclusie: Bij vlagen goed spel, niet altijd volgehouden. Een slechte 3e set, maar door elkaar soms flink de waarheid te zeggen kan je elkaar weer op scherp zetten. En natuurlijk was de terugkeer van Topper Rik Belt aanleiding voor kleine feestje in de kantine bij Tonny en Rianne.

De volgende wedstrijd spelen de Toppers uit op zaterdag 17 november om 16.30 tegen de mannen van VC Zwolle 3. We hopen dan weer enkele supporters te treffen die in ons voordeel met hun vuisten willen zwaaien.