Zaterdag 17 November, de uitwedstrijd tegen Sudosa-desto heren 2 in Assen. De heren uit Slagharen waren vol goede moed afgereisd naar de sporthal Olympus. Nadat Sudosa-desto een Facebook bericht(LINK) had geplaatst met “inside information” was de eerste tactische keuze al gemaakt om niet voor de service te kiezen maar de veldkeuze. Op deze manier stond BANZO/Side-Out al de spreekwoordelijke één-nul voor.

Vol energie en enthousiasme ging de wedstrijd van start, waar vorige keren de uitploeg nog moeite had om een wedstrijd te beginnen konden ze nu toe werken naar de punten rond de twintig. Bij de stand van 17-18 werd Floris (Jori Neef) ingewisseld op de services. Floris kon met zijn services twee time-outs afdwingen, waardoor het al snel 17-23 stond. De mannen uit Slagharen wisten vervolgens op een zakelijke manier de set binnen te halen.

De tweede set was Sudosa-desto meer bezig met de scheidrechter dan met hun eigen spel. Dit resulteerde voor de nummer 6 in een gele kaart. Op deze manier stond al snel de stand 10-14 op het scorebord. Dit gaf de uitploeg de kans om combinaties uit te proberen en zorgde ervoor dat de set op een eenvoudige manier werd gewonnen.

De derde set kon BANZO/Side-Out al in het begin van de set een kleine voorsprong opbouwen. De side-outs en rally’s werden door veel inzet van de verdediging gewonnen. Sudosa-desto heeft nog een aantal wissels uitgeprobeerd, maar deze konden ook het verschil niet maken. De set eindigde daarom aan de goede kant voor BANZO/Side-Out.

De laatste set was een stap te ver voor de mannen van Nico Huisman. De energie en het enthousiasme die de vorige sets aanwezig waren kon niet meer worden opgebracht. Dit resulteerde vervolgens in het verliezen van de vierde set.

Uiteindelijk een dik verdiende, zeer welkome en goede 1-3 overwinning voor de Slagharense equipe.

Publiek bedankt voor de support en we zien jullie graag aanstaande zaterdag terug tegen Voorsterslag/VC Zwolle Heren 2 om 18:30 uur in ’t Noorderslag te Slagharen.