In het grote “Theater van de sport“ werd -in de serie van 3 binnen 1 week- de eerste wedstijd gespeeld. Zwolle 3 was de prooi. Het begon allemaal wat warrig: waar de Toppers elke week op het hoofdveld spelen was dat deze week niet het geval. Daarbij werd de verwarring groter toen we in een geheel sfeerloze bijzaal kwamen waar teams druk aan het afbouwen waren en er tot 20 minuten voor tijd maar 3 tegenstanders te bekennen waren… tot slot was de verwarring compleet toen de scheids een rode kaart trok, nog voordat de warming up begon. Gelukkig bleek dit laatste een lolletje, maar de Toppers wisten genoeg, de huidige toestand liet niets aan de toeval over, we moesten zelf sfeer maken, niveau halen, en vechten tegen een scheids die hier en daar warrig bleef.
ach, dat nemen we de scheids niet kwalijk, er zijn toppers die soms ook aardig warrig kunnen zijn. zo dacht een Topper dat hij kort na de intocht beide schoenen had gezet. Dit bleek later toch niet het geval en hoefde hij niet noodgedwongen op maat 48 te spelen, hier werd menig voetfout bespaard! Ook werd voor het omkleden door een Topper de kleedkamer keurig schoongemaakt. Men gaat er in Zwolle immers vanuit dat teams zelfsturend zijn, dit pakken de Toppers keurig op.

Over de wedstrijd dan: weer een vijfsetter, de Toppers gunnen het publiek altijd waar voor hun geld. Het afronden en de killersmentaliteit is soms zoekende, zo ook gisteren in set 2 en 4. Deze gingen beiden verloren doordat de Toppers niet overtuigend speelden. Met name was de passing een issue. Waar de passing soms stokte, vergaten de Toppers vervolgens ook om kansen te pakken, en de taken “blokkering goed zetten” en “servedruk leggen” uit te voeren. Waren en dan alleen maar verbeterpunten? Nee: Toppers Bril in het veld geholpen werden door Toppers Kuiper vanaf de kant waardoorde cohesie binnen het team nog sterker werd. Ook door een goede aanpassing op het spel van de tegenstander wisten de Toppers na 4 x 25-20 de 5e set overtuigend te winnen. Het spel aan Zwolse zijde werd mede ontregeld door slimme scores. Ook speelde aan Zwolse kant ook een vervelende blessure mee: Sterkte en beterschap nr 12!

Al met al kunnen we zeggen dat we de pot hebben binnengeharkt op slim spel en ervaring, met name invaller Fabkwam met slimme scores. In de 5e set brak de ervaring van klomp door met 10 stabiele services in de 5e set.Noemenswaardig is ook de middenas: Ondanks de soms stokkende passing een goede wedstrijd gedraaid: Chapeau.

Na het laatste fluitsignaal haastten de Toppers zich naar het hoofdveld, daar bleken ook Toppers te spelen. Naja Ex-Toppers…. Bert Bril en Rens Meijer speelden hier hun wedstrijd. De Toppers keken elkaar met een voldaan gevoel aan: Toch Toppers op het hoofdveld!
er werden aan de 1e ronde bier al druk gespeculeerd over de wintertransfers. in de Buisiness-lounge-achtige kantine wordt er geaasd op talent. Nadat de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld was bleek dan ook dat de Toppers zich als bezige bijtjes tussen de menigte voegden om talent vast te leggen voor het Slagharense collectief. Waar de ene Topper een transfer afwees van een oude bekende uit Nieuwleusen, werd verderop een transfer gemaakt met een local met Slagharenseroots Peter Krook. Dit alles bleef niet ongezien: Ook spelers van Conische Topvolleybal Zwolle vroegen bij hun teammanager om hun spelerskaart, welke vervolgens werd ingeleverd bij Coach Fab. Meteen werden contracten getekend, en verwelkomen we 3 nieuwe Toppers (zie foto’s)

Dan natuurlijk nog de Kantinecheck: duidelijk hebben ze in Zwolle ook niets gelezen over deze gewilde prijs. Wederom geen georganiseerd feest, en Heineken van de tap. Ook waren er geen bitterbalen aanwezig. Echter wist Topper Wassing hier raad mee. Met zijn kersverse nieuwe functie als FalicitairManger maakte hij een goede loopactie richting de Snacktent achterin de zaal. 10 langwerpige bitterballen, met mayo, curry en ui werden aan de Toppers uitgereikt: dik voor mekaar. Een Buisiness-Lounge kantine heeft ook voordelen: Peter Krook was zo blij met zijn transfer dat hij direct het hele team trakteerde op een rondje: Die dritte ronde fängt an!
Al met al werd het, samen met toegestroomde bekende supporters/vlagsters/oude bekenden een Slagharense middag in Zwolle. Het groene gras werd al kwijlend goed gekeurd door de Toppers: 8,7. Sfeer/Bier: 7: de sfeer maakt ten opzichte van het Heineken een boel goed.
Bitterballen: 5, ondanks de frikandellen een onvoldoende. Een Topper moet streng zijn als het gaat om de geëerde bitterbal.

Eenmaal gedoucht en wel bleek buiten te temperatuur weer snel gedaald te zijn, dit werkte voor een Topper dusdanig op de blaas dat deze zich even van zijn lasten moest ontdoen. Helaas bleek er geen toilet in de buurt, wel kon hij tussen 2 auto’s staan, dit leek hem een prima keus. Echter had hij niet gezien dat de eigenaar van de auto ook aan kwam lopen, en drukte tijdens de daad zijn auto van het slot. De Topper in kwestie sproeide geschrokken in het rond in het aangaande licht van de auto. Dit alles onder hard gelach van de andere Toppers: HELD!

In de serie van 3 binnen 1 week, zullen de Toppers a.s. Dinsdag wederom aantreden tegen Ijselmuiden voor de cup met de grote oren. Om 19:15 start de wedstrijd in Ijselmuiden. A.s. Donderdag spelen de Toppers weer in Slagharen om 20:00 tegen het nog onbekende Impala uit Leek. Tot dan!