Heren 3 heeft zichzelf hard afgestraft voor, tijdens en na de wedstrijd. Waarschuwing vooraf: voor de kritische lezer/volger, neem sommige zaken met een flinke korrel zout en andere zaken met minder zout.

Vol goede moed reisde de selectie, met uitzondering van Hugo vanwege werkverplichtingen, af naar…..oh nee wacht: het bleek tijdens en na de wedstrijd toch iets anders te zitten. Vol NIET goede moed reisde…ach laat maar. Het gold/geldt niet voor iedereen, dus we zouden sommige spelers te kort doen door dit voorafgaand niet even te melden. Vandaar hierbij: sommigen hadden zin, sommigen helaas niet.

Na een onthutsend zwak optreden van afgelopen vrijdagavond in en tegen koploper Set-Up IJsselmuiden heeft de technische staf van heren 3 in samenspraak met het bestuur maatregelen getroffen. 

Een groot aantal spelers gaf afgelopen vrijdag niet thuis en sommigen droegen daar diverse en zeer slappe excuses voor aan. Opmerkingen als: op een vrijdagavond spelen is nooit leuk, het was te vroeg, de kantine was dicht en er was 0,0 sfeer in de hal en IJsselmuiden is toch al kampioen.

Oh ja en….de koffie stond niet op tijd klaar (oké dat is wel een geldige reden). Want dat is natuurlijk zwaar ruk. Zowel vooraf, tijdens als achteraf dient de gastheer zijn rol goed te vervullen. Dit deden ze in IJsselmuiden betreurenswaardig slecht, maar gelukkig speelden ze tegen BANZO/Side-Out heren 3 en niet tegen de toppers van heren 2. Deze mannen zouden waarschijnlijk linksom gekeerd zijn om in een lokale kebabzaak via het digitale wedstrijdformulier zaken af te handelen. Benieuwd hoe zij aanstaande dinsdag IJsselmuiden en de gastvrijheid beoordelen in hun bekerwedstrijd tegen de reserves van IJselmuiden. Tijdens de wedstrijd niets anders dan lof: een sportieve en gezellige tegenstander.

Voor iedere sporter met een beetje mentaliteit veel excuses hierboven genoemd die je niet wilt horen. Uiteraard wisten de mannen dat ze vooraf voor een schier onmogelijk taak stonden om een goed resultaat te behalen tegen de kampioen. Immers had nog geen enkele andere ploeg uit de competitie ook maar een set kunnen winnen van de IJsselmuidenaren. Vanaf deze kant: Set-Up alvast proficiat met het behaalde kampioenschap. 

Het doel in zo’n wedstrijd is om iedereen veel minuten te laten maken en vooral de zaken goed te doen waar we zelf invloed op hebben. Het eerste is zeker gelukt en iedereen maakte ruim voldoende minuten. Dat laatste is een ander verhaal. Dramatisch slecht spel waarbij de spelers van Set-Up waarschijnlijk RSI (ga lekker googelen als je het niet weet) hebben opgelopen van het serveren. Hoe simpel de serve of aanval ook was van Set-Up, de heren van 3 wisten nergens raad mee. Dit alles resulterend in een hele, hele dikke 4-0 nederlaag (standen? Zoek het zelf op).

De 4-0 was niet het enige resultaat. Wat hebben we nog meer gerealiseerd? 

  • Tim gaat niet meer naar Aruba en verbindt zich 3 jaar langer aan heren 3. Zoals het een echte aanvoerder betaamt wil hij ons helpen! In voor-en tegenspoed!
  • Gerhard stopt met bier drinken.
  • Bram stopt met bier brouwen en focust zich nu volledig op volleybal en zijn vriendin.
  • Karel is gestopt met roken en praten.
  • Gerhard is ook gestopt met roken.
  • Egbert gaat in het vervolg weer inkuilen als warming-up.
  • Bert stopt met zijn auto dagelijks te wassen.
  • De jonkies Hugo, Tom, Kasper, Bart en Kelvin hoeven vanaf nu nooit meer de bestelling van het hele team bij de Mac te regelen en te betalen.
  • Het bestuur heeft de hele selectie verplicht tot een online scheidsrechters cursus en daaropvolgend examen.

Dat laatste was een eitje en we slaagden allemaal met glans. Wat hebben we hiervan geleerd? Heren 3 kan in theorie heel goed het spel uitleggen en uitvoeren. In de praktijk heeft het nog enige tijd nodig. 

Ondanks de fikse domper blijft het team een team. Een koffie, een biertje of een frisje en een praatje blijven de leuke zaken in dit team. Een mooie mix van leeftijd, ervaring en karakters. Belangrijke onderdelen in de mooie teamsport volleybal.

Aanstaande donderdag mogen we onszelf direct bewijzen. Op een doordeweekse avond, laat en met een open zijnde kantine en aanwezige koffie tegen een niet-koploper lekker proberen te volleyballen. En dat allemaal lekker dichtbij in Hardenberg. Zaterdag spelen we om 16:00 uur weer thuis. Gezien de excuses van afgelopen vrijdag beloofd het dus zaterdag spektakel te worden! Graag tot dan!

We gaan vanaf nu volle bak vooruit. Kein keloel!