Voor de tweede keer in drie weken tijd mochten de Toppers afreizen naar het verre IJsselmuiden om aan te treden tegen het tweede herenteam van Set-Up. Een eerste treffen leverden de mannen uit Slagharen slechts één punt op. Nu moest men minimaal drie sets pakken om door te gaan in de regiobeker.

Dinsdag 20 november om 19.15 werden de mannen geacht om het strijdperk te betreden. Op voorhand moest het nodige geregeld worden met de werkgever en partner maar uiteindelijk kwam iedereen vanuit diverse windstreken en in werkkleding binnendruppelen en lukte het bijna iedereen om tegen 18.45 aangekleed op het veld te staan.

Voor zover zichtbaar waren er aan de kant van Set-Up geen verrassingen. Aan de kant van de Toppers was Rik Belt een nieuw gezicht voor de tegenstander. Bedachtzaam nam de tegenstander hem op waarbij zij gedacht moeten hebben: “Is dit nou de speler die de kar trekt en die zorgt voor de overwinningen?”. In ieder geval in de eerste set zouden ze daar niet achter komen.

De Toppers begonnen met een bijna standaardopstelling waarbij Fabian Kuiper de rol van libero op zich nam. Duidelijk was dat Set-Up vanaf het begin dacht: “alles op die rooie!”. Dat leverde hen de vorige keer de nodige punten op, maar op dinsdag 20 november ging deze spreekwoordelijke vlieger niet op. Martin Kuiper bracht 4 sets lang de passing keurig bij Erik Veltink die daarmee zijn aanvallers keurig kon bedienen. BANZO/side-out pakte dan ook direct een duidelijke voorsprong en de thuisploeg was redelijk uit zijn doen. Tegen het einde van de set krabbelden zij echter wel op en nam de foutenlast van de Toppers ook toe maar de set werd afgesloten in het voordeel van de Toppers (22-25).

De tweede set werd uiteindelijk een kopie van de tweede set. BANZO/ Side-out wist de passing van de thuisploeg voldoende te ontregelen waardoor de aanval enigszins doorzichtig werd. De Toppers pakten een voorsprong en maakte er een feestje van. De ploeg uit IJsselmuiden knokte zich wel terug maar de Toppers kwamen niet echt in de problemen en wonnen de set met 20-25.

So far so good…. maar daar dachten de mannen van Set Up anders over. Zij kwamen als een speer uit de startblokken en pakten direct een voorsprong. Het publiek ging achter hun mannen staan wat maakte dat de ballen consequent verdedigd werden en de Toppers meerdere malen moesten aanvallen om de bal naar de vloer te krijgen. Het hielp daarbij ook niet mee dat één van de gebroeders Bril (what’s in a name?) tot 3x toe niet uit zijn doppen keek en een opstellingsfout maakte. De scheidsrechter, die een supergoede wedstrijd floot (onze complimenten!), was onverbiddelijk en floot alle keren voor de fout. Het publiek keek ernaar en genoot ervan! Ondanks de fouten kwamen de Toppers dicht in de buurt maar waren zij niet in staat om de set in hun voordeel te beslechten (26-24).

Doemscenario’s werden gedeeld bij de setwissel. De Toppers waren niet van plan om er een 5-setter van te maken en zetten in de laatste set alles op alles om te winnen. Gert Jan Bril was in de laatste fase van de derde set al de scorende man en ging daar in de vierde set prima mee door. Keurig geplaatste ballen werden afgewisseld met rake klappen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de thuisploeg een voorsprong pakte. De Toppers zouden echter de Toppers niets zijn als ze niet boven de 20 ineens vleugels kregen. De stand werd gelijk getrokken en zij pakten een voorsprong. Set-Up probeerde leefde nog een keer op door een matchpoint weg te strepen maar de Toppers maakten het vakkundig af en eindigden de wedstrijd in een setstand van 24-26.

Na de wedstrijd trokken de mannen naar de kantine waar zij drie weken eerder al een kantinecheck hadden gedaan. Zij waren blij verrast dat hun feedback, in zo’n korte periode, al heeft geleid tot een structurele verandering in de kantine. De presentatie van de bitterballen was prima. Chapeau!

De eerste winst in het bekertoernooi was daarmee een feit. De volgende tegenstander is DIOS uit Oldemarkt. Een onbekend team voor de mannen uit Slagharen maar het feit dat camping Krolsbergen hoofdsponsor is voorspelt weinig goeds. De Toppers hebben donderdag 23 november een thuiswedstrijd tegen Impala op het programma staan. Zij spelen dus 3 wedstrijden in één week waarbij de teller staat op 2 winstpartijen. Hopelijk wordt dit donderdag 3 uit 3.