De Impala (of rooibok) is een van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Hij is de enige soort uit de onderfamilie Aepycerotinae en het geslacht Aepyceros, hoewel hij soms ook tot andere onderfamilies wordt gerekend, zoals de Alcelaphinae of de Antilopinea.

Enfin, in dit geval blijkt het uit de familie van het Groningse volk, afstammend uit het dorpje Leek. De Toppers moesten het opnemen tegen deze Groningse soort “Impala”. Hoewel Impala’s bekend staan om hun snelheden tot 80km/u, Leken de Lekers hun naam geen eer aan te doen. De eerste set werd daarom ook makkelijk gewonnen door de Toppers. 25-15. Gekeken naar het seizoen is het ook niet het ideale decor voor een Impala om optimaal te presteren. Beneden het gebied van de Sahara heerst een warm en vooral droog klimaat. De kolkende sporthal ’t Noorderslag is ander grondgebied.

De Toppers waren vastberaden om de punten in Overijssel te houden, echter waar de Groningse ploeg de eerste set wakker moest worden, bleken de Toppers de 2e set in slaap te zijn gesust. Ze liepen achter de feiten aan. 2 time-outs waar opnieuw de taken werden herhaalt bracht uitkomst. De Afrikaanse Bokken konden weer onder druk gezet worden wat setwinst voor de Toppers opleverde. 25-23. Deze setwinst deed de Leeuw in elke Topper naar boven komen. Zoals een kudde buffels op de steppe, de Impala’s de stuipen op het lijf jaagt, namen de Toppers de leiding in de laatste 2 sets. Bijzonder was te zien hoe Topper Driekus de rol op zich nam als Opperbuffel. Getergd door de tegenvallende prestaties en afstemming met de spelverdeling blies Driekus de stoom uit z’n oren, het was tijd voor revenge. De rechterpoot van deze opperbuffel stampte op de grond alsof hij klaar stond de Impala’s te bestormen. De 1 na de andere bal werd gescoord op de diagonaalpositie. De Impala’s kregen zo de derde set met 25-12 om de oren. De laatste set bleek een kopie van de derde. Tot 24-11 althans. Toen ging alles al in slow-motion: opperbuffel Driekus kwam aan serve. Hij had Topper Klomp een kunstje zien doen in de vorige set. Blakend van het zelfvertrouwen gooide hij de bal op voor de serve. Een drup zweet viel van zijn voorhoofd terwijl de bal van zijn hand krulde. Nog eenmaal blies hij stoom. De scheidsrechter nam stevig positie op de bok, Topper Barman keek angstig achterom beseffend wat komen ging: Driekus doet een sprongserve. Zoals een springbok (andere uit zijn soort, en eveneens familie van de Antiloinea) kwamen de hoeven van Driekus van de vloer. Een verwoestende klap was het einde van de wedstrijd. Het schijnt dat de omver gekegelde libero er nog ligt! 25-11! Met bijna dubbel zoveel punten winnen de Toppers hun 2e 4-0 overwinning in de competitie.

Al met al hebben de Toppers een prima pot gespeeld. De dip werd omgebogen tot winst. Beide spelverdelers zaten goed in het spel waardoor de aanvallers makkelijk prooi hadden aan de Impala’s. zelfvertrouwen is getankt voor volgende week, waar men minstens zo scherp moet starten in elke set, plus elke kans af moet maken. Details zullen het verschil gaan maken in de wedstrijd die volgende week gespeeld wordt. Donderdag 29 november om 20:00 uur tegen koploper VC058 uit Leeuwarden.

Aanstaande zaterdag hebben de Toppers de teampresentatie bij hoofdsponsor Banzo. We willen via deze weg nogmaals onze hoofdsponsor Banzo bedanken. Hierdoor kan BANZO/Side-Out bouwen aan een stabiele jeugdlijn voor nog meer continuïteit binnen de club.
Na de teampresentatie wordt de spelletjesavond gehouden: allen van harte welkom.

De hele dag zijn er thuiswedstrijden met onder andere dames 1 om 16:00 uur en heren 1 om 18:30 uur. Kom vooral aanmoedigen en sluit daarna gezellig aan bij de spelletjesavond.