Afgelopen donderdagavond mochten de jonge adonissen van het 3e aantreden tegen hun vriendelijke en sportieve buren uit Hardenberg genaamd Kangeroe heren 2.

Naar Hardenberg afreizen voor een wedstrijd is zeker geen straf. Het is dichtbij, enkele kunnen op fiets en de kantine maakt veel goed. Voor enkele spelers wat bekenden aan de andere kant van het net, altijd goed en gezellig. Volleyballend is het er iets minder prettig vertoeven, een donkere hal wat een trieste volleybal omgeving creëert.

Vooraf was bij de manschappen van captain Tim duidelijk dat in deze wedstrijd een poging gedaan kon worden om het eigen niveau te verbeteren. De gastheren uit Hardenberg beschikken over veel routine in leeftijd en spelervaring, maar het is wel een team wat qua niveau dichter bij BANZO/Side-Out heren 3 ligt dan bijvoorbeeld Set-Up IJsselmuiden.

De heren maakten in de eerste set veel eigen onnodige fouten, maar gelukkig de gastheren ook. Hierdoor ging het tot aan de 15 punten redelijk gelijk op, maar daarna stapelden de persoonlijke fouten aan Slagharense zijde zich rap op. Daarnaast moest spellie Bertus het strijdtoneel vroegtijdig verlaten vanwege een blessure. Gelukkig heeft men in youngster Kasper een prima alternatief die zich met de week steeds beter ontwikkelt als spelverdeler. Een reeks van onnodige fouten maakte wel dat men deze set verloor met 25-21.

De 2e set startte men direct met een grote achterstand. Op 6-1 werd er een time-out genomen en daarna vonden tot aan de 15 punten een aantal wissels plaats. Heren 3 kroop dichterbij en knokte zich tot 19-17, helaas wel voor Kangeroe, knap terug.  Er werden nog steeds teveel eigen fouten gemaakt en de routine aan de andere kant van het net bleef rustig spelen en maakten zelf amper tot geen fouten. Bij BANZO/Side-Out werden veel, teveel, aanvalskansen niet benut. De heren moesten weer vlot de set aan de Hardenbergers laten met 25-18.

De 3e set was een kopie van set 1 en 2 en er werd een 25-21 verlies genoteerd. Verdere details blijven bespaard, hiervoor verwijzen we graag naar de alinea over vooral set 1. Enige noemenswaardige was het optreden van de scheidsrechter in deze set. Hij floot nagenoeg de gehele wedstrijd prima, maar de 3e set maakte hij een flink aantal zeer dubieuze op elkaar volgende beslissingen die niet goed uitpakten voor heren 3. Schijnbaar hanteren ze in Hardenberg wat andere spelopvattingen over duels aan en op het net.

Set 4, misschien wel de set die het meest waardevol was. Niet zozeer omdat men die eenvoudig won met 19-25, maar er ook een zeer jong team binnen de lijnen stond. Kangeroe leek het prima te vinden en had 4 punten in de zak, voor heren 3 was het vooral een fijne gedachte dat ondanks veel wisselingen en weinig stabiliteit er zo eenvoudig een set werd gewonnen.

Achteraf bekeken had er met het benutten van de vele open aanvalskansen meer ingezeten. Feit is dat het team nog niet in staat is stabiel en krachtig te spelen, dat wordt nu ook nog niet verwacht van het team. Het team moet groeien en de afstemming zal ook zeker verbeteren.

De selectie mag zichzelf in ieder geval niet verwijten dat er geen spirit en gezelligheid in het team schuil gaat. Men vertrok om 1:15 uur in de nacht weg uit de Hardenbergse kantine na het nuttigen van vele goudgele rakkers, fristi’s, appelsapjes en ranja en er is veel, heel veel, gelachen.

Conclusie: de kwaliteit verliest het nog van de gezelligheid. Iets waar de heren een betere balans in willen vinden. Hopelijk begint dat morgen in eigen huis tegen Ouvol heren 1 uit Oudleusen. Om 16:00 uur mag het team weer aan de bak.