Op zaterdag 24 november stond voor BANZO/Side-Out heren 1 een thuiswedstrijd op het programma tegen VC Zwolle heren 2. Op voorhand leek dit een lastige partij te gaan worden waarin de thuisspelende mannen alles uit de kast moesten trekken om goed voor de dag te komen.

De sfeer zat er, zowel binnen als buiten het team, goed in. Helemaal na de uitstekende overwinning van vorige week op Sudosa 2 uit Assen. Ook het publiek had zin in een zinderende avond volleybal. Alle trommels, die nog verstopt lagen in de kelder van ’t Noorderslag, werden uit de kast getrokken om weer voor een fantastische sfeer te zorgen. Dit moest de pre-party worden van de aansluitend geplande feestavond. En dat werd het!

De thuisploeg wist vanaf het eerste moment, samen met het publiek, de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. Er werd gelijk een grote voorsprong gepakt, wat resulteerde in veel vertrouwen binnen het team. De mannen van BANZO/Side-Out konden vrijuit spelen en VC Zwolle wist niet onder de servicedruk en aanvalskracht uit te komen en moest accepteren dat het een zware middag zou krijgen. De eerste set werd dan ook met goed spel overtuigend met 25-14 gewonnen.

Misschien ging het iets te makkelijk, want in de tweede set ging het lang gelijk op. VC Zwolle wist op het einde vier setpoints weg te werken, maar was niet in staat om hun enige eigen setpoint te verzilveren. De mannen van BANZO/Side-Out wisten in een zenuwslopend einde van de tweede set met een fantastische sprongservice-ace van onze (ja dames…) 15-jarige Stijn de set toch naar zich toe te trekken met 29-27.

Ook in de derde set liet de thuisspelende ploeg zien dat het uitstekend mee kan komen in de tweede divisie, waarin alle spelers van het team zijn steentje kon bijdragen aan het succes. Door het geblesseerd uitvallen van spelverdeler Ronald Rozema kon Jori Neef (ondergetekende en ook wel bekend als Floris) ook weer laten zien dat hij dit stokje prima kan overnemen. Ook deze set werd met goed spel met 25-21 gewonnen. De vier punten waren in ieder geval al in “the pocket”.

Helaas werd er op beslissende momenten in de vierde set aan het kortste eind getrokken waardoor er na 22-22 drie punten op rij werden verloren. Eindstand vierde set: 22-25 voor de mannen uit Zwolle. Wederom een uitstekende 3-1 overwinning voor de mannen van BANZO/Side-Out.

Volgende week staat er weer een thuiskraker op het programma tegen het andere team uit Zwolle: CSV, de huidige nummer twee in de tweede divisie. Laten we dan ook alle trommels weer uit het vet halen om zo de thuisspelende mannen weer te voorzien van deze extra boost. De sfeer was weer geweldig, publiek bedankt! De feestavond kon beginnen en het was nog lang onrustig in Slagharen…. Op naar de volgende overwinning.