Het is ze weer gelukt: van een flink dal naar een flinke piek!

We hebben het over ons heren 3. Een team wat de ene pot tegen zichzelf loopt te spelen en amper 48 uur later een tegenstander kansloos met 0 punten naar huis stuurt. Hoe raar kan het gaan? Vraag het de heren zelf niet, want ze hebben zelf niet echt een idee.

Afgelopen zaterdag moesten de gasten van Ouvol uit Oudleusen heren 1 eraan geloven. Met de setstanden 25-15, 25-18, 25-20 en 25-15 wisten de heren 5 punten te behalen tegen de middenmoter. Daarmee revancheerden de heren zich van de 3-2 uitnederlaag in Oudleusen. BANZO/Side-Out heren 3 bungelde zelf onderaan de ranglijst maar door deze overwinning stijgen de heren/jongens naar plaats 6.

Grootste lichtpunt ten opzichte van veel andere wedstrijden was dat er scorend een aanzienlijk hoger rendement werd gehaald. Nog steeds duurde het lang om de side-outs in één keer te halen, maar doordat de manschappen van 3 in de rally’s de bovenliggende partij waren wist men iedere set de winst te pakken. Daarnaast was het blokkerende werk van onder andere junior Kelvin noemenswaardig. Hij debuteerde op het midden en luisterde dat op met een paar flinke killblocks op de aanvallers van Ouvol. Daarnaast was ook youngster Tom verdedigend attent wat maakte dat het rallyspel vaak in Slagharens voordeel uitviel.

Voor het hele team gold dat de servedruk van een goed niveau was. Tactisch werd er goed geserveerd, waardoor de passlijn van Ouvol flink onder druk kwam te staan. Dit resulteerde vaak in voorspelbaar spel waarop BANZO/Side-Out prima blokkerend en verdedigend wist te anticiperen.

Is het lek met al het bovengenoemde nu gedicht? Nee, dat niet, daarvoor hebben de wedstrijden tot nu toe nog te weinig houvast geboden. Bij een relatief onervaren en jong team als heren 3 is het inherent aan het spel dat het wisselvallig is. De mate van wisselvalligheid verdient wel verbetering. Het is vaak of helemaal niets, of helemaal alles. Wat meer wedstrijden met een stabiel niveau zal de selectie heel goed doen. Daarmee niet zeggende dat het team de helemaal-alles-wedstrijden niet meer wil. Maar de vooral helemaal-niets-wedstrijden moeten plaats gaan maken voor stabiliteit en kwaliteit.

Aanstaand weekend staat alweer een uitwedstrijd gepland tegen Kangeroe 2 uit Hardenberg. Ja u leest het goed….Kangeroe 2, waar de heren afgelopen donderdagavond ook tegen gespeeld hebben. Helaas werd deze pot met 3-1 verloren, dus een revanche zou mooi zijn.

De competitie waarin het 3e zit herbergt minder teams dan gebruikelijk en daardoor speelt men tegen sommigen ploegen 2 keer uit en 1 keer thuis. Tegen andere ploegen speelt men dan weer 1 keer uit en 2 keer thuis. Kangeroe valt in de eerste categorie. Alle andere teams spelen aanstaand weekend thuis, maar heren 3 mag dus uit naar de buren uit Hardenberg. De volgende wedstrijd is dus een mooi meetmoment om te kijken of de selectie stappen heeft gemaakt.