Afgelopen week mochten de Toppers na een zwaar competitie- en bekerprogramma (3 wedstrijden in 6 dagen) eventjes met de benen omhoog. Dit was puur voor het rusten van het fysieke gestel, er was namelijk werk aan de winkel.

De Toppers worden in vol ornaat verwacht op het industrieterrein “Buitenhaven” in Hoogeveen. Sinds 2014 is hier Banzo gevestigd. Het ruwweg 70 jaar bestaande bedrijf heeft een nieuw pand waaruit het over Nederland heen opereert.

Doel van de middag was onder andere om onze hoofdsponsor te danken voor de bijdrage aan de club. Hiermee staat BANZO/Side-Out voor de komende tijd garant voor continuïteit en kan het onder andere investeren in de jeugdlijn, wat immers de toekomst is! Bij ontvangst door Marcel Kroon (directeur Banzo) kregen we naast de fysieke rondleiding ook een kijkje in de unieke wereld waarin Banzo opereert.

Banzo Waste Recycling Solutions (uitkomst bij recyclebaar afval), wat is dat nu eigenlijk? Waar de ene Topper dacht producten te kunnen kopen voor het afvallen, wist de andere Topper meteen dat het hier om een bedrijf ging dat op rolletjes loopt! Banzo Waste Recycling Solutions focust zich kortgezegd op het optimaliseren van het afval recycle proces. Afval scheiden, we doen het steeds meer zelf. Door steeds meer materialen te gaan hergebruiken, beperken we vervuiling van de aarde. Banzo heeft hier een belangrijke rol in. De Europese unie heeft een megaplan opgezet om Europa “schoner” te maken. op het gebied van afvalscheidingsinstallaties is Banzo hier marktleider. Banzo ontwerpt, maakt, levert, en onderhoudt afvalscheidingsinstallaties. Ook is Banzo uniek vanwege de service: het leidt het operationele team op om met de installatie te werken. Op deze wijze ontzorgt Banzo haar klant van A-Z.

De positie marktleider is Banzo natuurlijk niet zomaar gegeven. De kennis en ontwikkeling binnen het bedrijf zorgt ervoor dat de analyses op afvalsortering goed worden ingezet om nieuwe transportmiddelen te ontwikkelen. De directeur zelf staat als eerste paraat bij een storing, om zo voor de toekomst continu te kunnen verbeteren, en storingen te kunnen verhelpen. Dit voorbeeld inspireerde de Toppers deze middag om ook aan de lopende band te kunnen gaan scoren. Uniek leiderschap, vooroplopen om telkens te kunnen verbeteren. Zo voeren de Toppers ook een scheidingsprocedure uit: Kaf wordt van het koren gescheiden en daaruit ontstaan (van gerecycled materiaal) echte Toppers.

Na dit bezoek bracht Marcel Kroon namens Banzo een bezoek aan de volleybalvereniging Banzo/Side-Out. Ook waren Robert Prins en Niels Luisman namens Prins sport aanwezig. Zij verzorgden de kleding van de Toppers. Het werd een gezellige middag en avond. De sponsoren kregen tijdens de gewonnen wedstrijd van H1 een attentie overhandigd. Wanneer de Toppers op een zaterdag aanwezig zijn in sporthal ’t Noorderslag, dan moet er ook traditiegetrouw gefeest worden. Dat gebeurde met een spelletjesavond welke als vanouds erg gezellig was.

Aankomende donderdag spelen de Toppers weer thuis, ditmaal tegen de ongeslagen koploper VC058 uit Leeuwarden. Om 20:00 uur zal de strijd losbarsten in ’t Noorderslag. En u bent natuurlijk van harte uitgenodigd om heren 2 te supporten en daarmee VCO58 hun eerste nederlaag van dit seizoen te bezorgen.