De zaterdag begon op tijd voor de selectie, zij waren ingedeeld voor het organiseren van de mini-ochtend in ’t Noorderslag. Dus voor diverse heren was het eerder wakker worden dan normaal, aangezien de eerste wedstrijden om 9.00 begonnen. In samenwerking met de talenten van jongens B is deze ochtend weer een succes geworden.

Zaterdag 1 december 18:30 uur HHB coaching/CSV H1 op het programma. Dit is de huidige nummer 2 en dus een uitdaging voor het team uit Slagharen dat op plek 9 staat. De mannen hebben een tactische trainingsweek achter de boeg en weten wat ze te doen staat, 110% geven.

De eerste set begon dus ook sterk. Dit was begin van het seizoen wel anders, maar de selectie wordt scherper en scherper. Door meteen goede servicedruk neer te leggen en rally’s te winnen kreeg BANZO/Side-Out de mannen uit Zwolle onder controle. De gasten konden niet hun eigen spel spelen en liepen achter de feiten aan. Aan eigen kant werd er verdedigend veel gegeven en hierdoor kwam er weinig aan de grond. De eerste set werd gewonnen door de thuisspelende ploeg met 25-20.

De tweede set begon vol goede moed en men wist wat er moest gebeuren. Helaas konden ze dit niet waarmaken. Er kwam meer moeite met het onder controle krijgen van de service en hierdoor was Side-Out het overmacht kwijt. CSV kreeg de ruimte om combinaties te gaan spelen en vrijuit te serveren en kwamen hierdoor snel bij de 25, terwijl BANZO/Side-Out nog op 17 punten stond.

De derde set werd wel weer in het voordeel van de thuisploeg beslist, 25-19. In deze set kwam het zelfde beeld als in set 1 naar voren. Goede servicedruk waardoor Zwolle meer moeite kreeg. Ook verdedigend ging libero Mathijs onder de lijnen door en liet hij niks zomaar op de grond vallen. Hierdoor kreeg BANZO/Side-Out de overmacht in deze set.

De vierde set werd ingeluid met een gezang en getrommel vanuit het fanatieke publiek in Slagharen. Dit motiveerde de heren meer om de wedstrijd af te tikken en er een 3-1 winst van te maken. Helaas stak Zwolle hier een stokje voor en gingen zij met de 4e set aan de haal.

Dit zorgde voor een 5e en beslissende set in ’t Noorderslag te Slagharen. Voor het publiek een goed moment om sfeer nog er nog een keer goed in te brengen. Dit lukte en was ook binnen de lijnen te zien. De spelers van Slagharen vochten voor elk punt en door een aantal sterke services kwam Zwolle te kort. BANZO/Side-Out won deze beslissende set met 15-11 en mocht de felicitaties in ontvangst nemen.

De volgende wedstrijd is meteen weer tegen HHB coaching/CSV H1. Ditmaal zullen zij zorgen voor een veld en een net. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 8 december om 19:00 uur in het Deltion College te Zwolle.