Ons bezoek van anderhalve week geleden aan de zeer geroutineerde reserves van Kangeroe uit Hardenberg kreeg afgelopen zaterdag een vervolg.

Anderhalve week geleden wisten wij in een vrij slappe pot een punt te pakken in Hardenberg. Dat de Hardenbergers deze keer vastberaden waren om de volle buit in eigen huis te houden was voorafgaand aan de wedstrijd wel duidelijk. Ten eerste planden ze deze wedstrijd op een dag waarop alle andere BANZO/Side-Out teams een thuiswedstrijd speelden. Oftewel, ons werd een eigen gezellige thuisspeeldag door de neus geboord. Wisten wij in de vorige ontmoeting nog zelf de koffie te zetten en uit te serveren in hún sportkantine, deze keer hadden ze besloten ons helemaal niet van koffie te voorzien. Het apparaat was “stuk”. Langzamerhand is het team het meer dan zat dat in diverse uitwedstrijden de gastgevers niet in staat zijn om ons van koffie te voorzien. Daarnaast was het een druilerige dag en kent men betaald parkeren rondom de sporthal. Voldoende mentale speldenprikken van Hardenbergse zijde, de vraag was: hoe gaat de mix van veelal jeugd en enkele ouderen uit Slagharen hier mee om?

In set 1 speelden we ons lekker makkelijk en zakelijk naar een 7-15 voorsprong. Niets aan het handje, het getergde van het missen van koffie werd omgezet in positieve agressie. Vanaf dat moment speelden we ons ook makkelijk en zakelijk naar een 25-22 setverlies toe. Vol ongeloof hoe dit had kunnen gebeuren begonnen we aan set 2.

Ook in set 2 speelden wij ons eenvoudig en simpel naar een 10-15 voorsprong. Maar dat 15e punt heeft toch een bepaalde negatieve uitwerking op ons team. Zou het komen omdat er in een bak koffie exact 15 milligram aan koffiebonen zit? Dat een gemiddelde bak koffie een diameter heeft van 15 x 0,15 millimeter? Dat een kop koffie ervoor zorgt dat je testosteron met 15% een boost krijgt gedurende 15 x 15 minuten? Dat onze junior Bart in 15 rijlessen, op 15 november jongstleden, zijn rijbewijs heeft gehaald? Het getal 15, genoeg erover. Uiteindelijk wisten wij na 15 minuten in de 2e set deze alsnog met 22-25 te winnen.

Set 3, ja ja u raadt het al. Ook daarin kwamen wij op een ..-15 nog wat voorsprong en wederom vond daar een kantelmoment plaats. We wisten nog één heel punt te maken om vervolgens de set met 25-16 te verliezen. Geschrokken van onze eigen niveauwisselingen waren we er klaar mee. Geen koffie, geen thuisspeeldag, slecht weer en een 2-1 achterstand terwijl we meer verdienden. Opgepompt van adrenaline en positieve agressie besloot het hele team dat het genoeg was. Tijdens de setwissel werden er aan Slagharense kant geen zoete broodjes gebakken.

In set 4 waren we continu de bovenliggende partij ondanks dat de gastheren terug kwamen van een forse achterstand naar 20-20. We beseften dat we deze set hoe dan ook zouden gaan winnen, het spel was beter, aanvallend maakten we onze punten alleen die kleine slordigheden moesten op het laatste stuk er uit. We besloten een time-out te nemen om daarmee ons mentaal voor te bereiden op het laatste stuk van set 4. Direct uit de time-out komende gebeurde het wederom. De scheidsrechter pakte het spelregelboekje erbij. Hierin staan toch schijnbaar regels die alleen in Hardenberg gelden, want we zijn ze nog nergens anders tegen gekomen. Het eerste punt na de time-out ging naar Kangeroe dat tot enige ergernis leidde bij ons. Alsof dat nog niet genoeg was ging ook het 42e punt van de set naar Kangeroe. Compleet verbaasd door het, verder prima, optreden van de thuisfluiter stonden we ineens met 20-22 achter in een dan mogelijk laatste set. Onze nummer 5 liet duidelijk blijken teleurgesteld te zijn in het optreden van de scheids en kreeg een reprimande voor blasfemie. Onze nummer 5 beschuldigen van blasfemie werkt als een rode lap op een stier. Nummer 5 kan zich verbaal laten gelden maar zal dit nooit scheldend of op blasfemische wijze doen. Dit was voor ons hele team het moment om af te werken met de Hardenbergers. Uiteindelijk zouden wij zowel set 4 (met 22-25) en set 5 (7-15) winnen waarbij de Kangeroes nog slechts 7 puntjes gegund werden.

Een 2-3 uitoverwinning waarbij we ons enigszins gerevancheerd hebben. Na de winst was het ook snel inpakken en wegwezen. We waren toe aan het kijken naar een echte pot volleybal onder het genot van hapjes, drankjes en gezelligheid. Dus snel terug naar Slagharen om te zien hoe heren 1 een mooie overwinning pakte tegen CSV Zwolle.

Achteraf gezien had er meer ingezeten, onze onervarenheid nekt ons nog regelmatig. Toch bespeuren wij bij ons zelf een opgaande lijn, waarbij ook onze jeugd zich steeds beter manifesteert, vooral in het veld maar ook zeker daarbuiten.

Aanstaande vrijdag spelen wij om 21:30 uur (hebben ze dan nog koffie?) uit in Smilde tegen de plaatselijke trots Fama heren 1. De volgende thuispot is tegen de nummer 2 van de ranglijst, Olhaco 3 uit Hoogeveen. En deze spelen we lekker in eigen huis, met koffie en goed verlichte speelvelden.