Donderdag 29 november mochten het tweede herenteam van BANZO/ Side-out aantreden tegen VC058. Deze mannen uit Friesland gaan binnen de competitie aan kop en lijken deze positie stevig in handen te hebben. De Toppers hadden echter een perfecte voorbereiding in de voorafgaande week door een perfecte score van 3 winstpartijen uit 3 wedstrijden neer te zetten.

Bij het betreden van het strijdperk viel de Toppers direct op dat zij qua ervaring (lees; leeftijd) hun gelijke, zo niet meerdere, gevonden hadden. En misschien is het, gezien hoge waterstanden van weleer, evolutionair te verklaren (de langste blijft immers langer boven water) maar geen enkele van de mannen uit Friesland was klein te noemen. Het beloofde dus een zware strijd te worden.

Helaas bleek een zware strijd niet direct te leiden tot goed spel van de thuisploeg. Waar men mag verwachten dat men strijdlustig en gedreven is om punten van de koploper af te snoepen leek dat blij vlagen totaal niet het geval. Was het spel slecht te noemen? Nee, dat was het niet. Er werden prima punten gescoord en aanvallend werden de nodige klappen uitgedeeld. VC058 verdedigde echter beter dan de Toppers dat deden en maakten daardoor meer punten. De Leeuwarder mannen zetten voldoende druk om de Toppers niet in hun spel te laten komen. Vervelend was daarbij wel dat de Friezen er ook nog geregeld arrogant/onsportief bij waren richting eigenlijk iedereen die niet uit Friesland kwam.

Wat Bonifatius in 754 N.C. overkwam, overkwam de mannen uit Slagharen in 2018. Systematisch werden zij afgeslacht zonder dat de Friezen zelf echt in de problemen kwamen. Met name de tweede set werd met duidelijke cijfers verloren (25-13). De overige sets presteerden de Toppers beter (te weten 21-25/ 21-25/ 20-25) maar miste het zoals gezegd de beleving om echt een vuist te maken tegen de gasten.

Uiteindelijk moesten de mannen uit Slagharen de volledige 5 punten afstaan aan de Friezen. Tuurlijk baalt een Topper dan maar je wordt geen Topper als je af en toe niet kan incasseren. De eerstvolgende wedstrijd is een bekerwedstrijd op dinsdag 11 december. Deze wordt gespeeld tegen DIOS uit Oldemarkt.