De reserves van BANZO/Side-Out hadden afgelopen week op dinsdag- en donderdagavond een wedstrijd op het programma staan. Dat de Toppers op doordeweekse avonden niet zijn te verslaan werd deze week weer bevestigd: Binnen  48 uur werkte men een beker en een competitieduel af, welke resulteerden in een respectievelijk 3-2 en 3-1 overwinning.

Dinsdag 11 December zochten de Toppers hun weg naar de sporthal in Oldemarkt, na het terrein van de plaatste FC bekeken te hebben vond het sporthal Dalzicht. Aangekomen in het multifunctionele centrum werd kennisgenomen van de andere faciliteiten in het gebouw. Het rokershok blijkt hier tevens de vaccinatieruimte van de GGD. Na de koffie beginnen de toppers met inspelen. Hierbij werd al snel opgemerkt dat het net ruim 4cm te laag was opgezet. De tweede scheidsrechter kon het kritiek hierop niet goed waarderen en verwees naar de houten meetlat welke “al 50 jaar wordt gebruikt”. Onze topper/materiaalman wist achteraf de berekenen dat dit precies klopt: een gemiddelde slijtage van 0,8 millimeter per jaar zorgt na 50 jaar voor een afwijking van 4 centimeter.

Tijdens de toss kwam ook onze PVA (persoonlijke video assitent) Marius Verwoert de zaal binnen om direct statieven en camera’s te installeren. Ook installeerde Topper Roy zijn telefoon bij de 2e scheidsrechter met het verzoek om bij elk geluid van het apparaat onmiddellijk de wedstrijd stil te leggen en het bericht door te geven. Dit vanwege zijn vrouw welke over 14 weken is uitgeteld. Roy is deze avond zelfs apart met de auto naar Oldemarkt gekomen om elk moment weg te kunnen. Medetoppers wijzen hem er op dat 14 weken van tevoren wellicht wat overdreven is maar desalniettemin waren we blij dat hij toch gelegenheid maakte om het sterrenteam te ondersteunen. Dit bleek uit de enthousiaste start van de wedstrijd. Door servedruk en alertheid werd de eerste set binnengesleept (22-25). De Toppers bleken niet in staat dit enthousiasme en druk te kunnen leveren in de volgende 2 sets, waardoor DIOS kansen zag BANZO/Side-Out onder druk te zetten. Dit leverde 2 maal setverlies op (25-16, 25-18). Persoonlijke fouten en het niet leveren van druk deed de Slagharense formatie de das om. Onvrede werd terecht door de voltallige selectie uitgesproken. Dit leidde tot prikkels welke omgezet werden in energie. De toppers waren vastberaden deze mooie dinsdagavond niet zomaar te vergooien door het te laten verslaan door een hoofdklasse ploeg.

Heer Klomp noteerde in de 4e set 3 ballen binnen de 3. Door het optimaliseren van de servedruk kwam de ploeg uit Oldemarkt niet meer aan het spel toe (13-25). Om onze PVA met voldoende beeldmateriaal naar huis toe te sturen werd de 5e set een ware thriller. Waar de Toppers op 4-7 voorsprong afstevende naar de volgende bekerronde, gaf DIOS gas. Na 9-9, kreeg DIOS een foute beslissing van de arbitrage tegen zich. Hierna voerden de toppers de druk op met een mooie aanval en een goed gezet blok. DIOS kreeg tot overmaat van ramp als laatste punt van de wedstrijd weer een onterechte scheidsrechter beslissing tegen zich, waarna de Toppers zegevierden.

Na de zenuwslopende strijd deden de Toppers zich goed aan een fles Hertog jan, en borrelhapjes uit de Klomp. De kantine werd vakkundig gecheckt. Daar de Toppers dachten dat het een hoge score zal worden, bleek alleen het groene gras roet in het eten te gooien. Slechts 1 graspolletje werd erkend. Op de tafels werden Banzo-rode kisten gevonden, welke volgens sommigen prima zouden kunnen fungeren als groepskas van de toppers. Echter bleek de sleutel afwezig. Deze hebben we wel nodig gezien is ge bleken de penningmeester vaak te veel fooi geeft aan schone bardames. Zo blijkt achteraf ook dat op de rekening van de kantine uit Oldemarkt verschillende maaltijden zijn geboekt en door de toppers (lees: de penningmeester van de toppers) zonder op te merken zijn betaald. Toen dit incident donderdag aan het licht kwam is na de wedstrijd door enkele spelers een motie van wantrouwen tegen de penningmeester ingediend. Vanwege een tekort aan toppers om deze functie over te nemen is deze motie verworpen en mag hij ook de komende 3 jaar deze functie blijven bekleden.

Nauwelijks bijgekomen van het avontuur in Oldemarkt stond 45 uur later de wedstrijd tegen Vovem uit Emmeloord op het programma. De toppers draaiden een matige warming-up waarna werd begonnen aan de 1e set. Topper Belt bleek achteraf meegekeken te hebben via de livestream van Tonny. Vanuit Tsjechië kregen we de feedback dat er gehamerd moet worden op een scherp begin van de wedstrijd. Na de eerste set waren de heren wakker. De tweede en vierde set gingen met overmacht naar de heren uit Slagharen. Het derde bedrijf werd nog even spannend, maar de Toppers maakten deze set koel af. Dit tot grote ergernis van de zeurende coach van de tegenpartij. Tijdens setwissels werden analyses van tegenstander doorgenomen. Ook werden qua techniek  de puntjes op de i gezet. Zo kreeg Topper Driekus blokles van Dré. Dit worp direct zijn vruchten af en resulteerde in 3 blokpunten Noemenswaardig was een voorval van de 1e scheidsrechter. Hij bleek geregeld wedstrijden uit de Top- en Eredivisie te fluiten. Waar je verwacht dat een scheidsrechter niet op appél fluit, floot de beste man een gespeelde bal van de tegenstander af met het “uit” signaal. Beide teams waren beduusd door het voorval. De Toppers wisten zich beter houding te geven aangezien ze wel vaker blunders zien van mensen uit hogere divisies. Zo wist Topper Gait een bovenhandse bal 1 volle meter uit te spelen: Kelderklasse materiaal! Gelukkig is hij door de PVA vastgelegd: Marius bedankt!

Na de wedstrijd was de coach van Emmeloord nog niet uitgepraat. De coach stond een kwartier na het eindsignaal nog met het scheidsrechtersduo te praten. De signalen waren duidelijk dat de scheidsrechters hier geen behoefte aan hadden, waar de eerste scheidsrechter voorzichtig naar Tonny seinde of het licht uit mag, vroeg de 2e scheidsrechter al naar de bitterballen. De Toppers kwamen het duo letterlijk tegemoet en brachten de heren een hapje met de boodschap dat het drinken toch echt in de kantine gedronken moest worden.

Al met al weer een leerzame en succesvolle week voor BANZO/Side-Out Heren 2. Een bekerronde verder, een kantine die gehoor geeft aan de befaamde “Kantinecheck”, een winstpot in de competitie, en nog maar 1 training in het vooruitzicht dit jaar! 12 januari spelen de Toppers hun eerste pot van de 2e helft van het seizoen. Wel is er mogelijkheid om verschillende toppers te zien shinen op het Familievolleybaltoernooi, 28 December. Geef je op!