Afgelopen weekend ontvingen de boys van BANZO/Side-Out 3 de nummer 2 uit Hoogeveen, Olhaco 3.

Heren 3 moest het deze zaterdag doen zonder passer-loper Tim Hofman en spelverdeler Kasper de Graaf. Als alternatief op de spelverdeling heeft het team normaliter de beschikking over Chiel Mecklenfeld uit jongens B, maar hij mocht met zijn eigen team aantreden in Westerbork. Daarnaast kon men de afgelopen week niet in een volledige samenstelling trainen. Tel daarbij de nederlaag van vorige week op (3-1 uit bij de nummer laatst) en de kansloze nederlaag eerder dit seizoen in Hoogeveen en het  is wel duidelijk dat het vertrouwen in een goede afloop vooraf laag was.

Diagonaal Bram Seinen was deze dag jarig en schijnbaar deed hem het jaartje ouder worden heel goed. Waar hij het vanaf het begin van dit seizoen lastig had om zijn vorm te vinden lukte hem dit afgelopen zaterdag heel goed. Onder andere tactisch en onder aanvoering van een veelvuldige scorende Bram werd Olhaco vakkundig aan banden gelegd. Daarnaast was het basisdebuut van youngster Kelvin de Vent noemenswaardig en hij maakte samen met een andere youngster, Tom Slot, de dienst uit op de middenas.

De eerste set was het aftastend aan Slagharense kant, maar toch wist men de hele set een kleine voorsprong te behouden en de set met 25-20 toch enigszins verrassend naar zich toe te trekken.

Deze verrassende setwinst deed de jongens schijnbaar goed want in set 2 werd er continu een mooie marge van 4 tot 5 punten behouden op de Hoogeveense gasten. Het werd aan het eind van de set, qua stand, enigszins penibel maar zonder echt in gevaar te zijn geweest sloot men deze af met een 26-24 winst. 2-0 in het voordeel van BANZO 3.

Set 3 was de meest interessante set van de wedstrijd. Allereerst startte heren 3 direct met een redelijk forse achterstand om deze op 18-15 weer volledig goed gemaakt te hebben. Toen gebeurden er enkele memorabele momenten. Op deze stand voerde Karel Hilberdink DE perfecte pancake uit. Hij dook de bal op en al liggend liet hij deze perfect vallen op de bovenkant van zijn hand. Hierbij wist hij de bal de perfecte richting en hoogte te geven aan de spelverdeler die deze bal op zijn beurt perfect wist op te zetten richting onze midaanvaller Kelvin die deze op zijn beurt omtoverde tot een geweldig punt. Het publiek stond op de banken en zelfs de tegenstander waardeerde de actie met een ovatie. En toen, en toen…er klonk een resoluut fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst, Stijn de Ruijter, en met een stalen gezicht bepaalde de scheidsrechter dat de bal de grond geraakt zou hebben. Het onbegrip over de beslissing zette zich om in grote teleurstelling bij zowel het team, het publiek en zelfs bij de tegenstander. Na dit incident was het jonge Slagharense team zodanig van slag dat Olhaco 3 zich snel naar een 21-23 voorsprong sloeg. En toen volgden de mooie acties zich in rap tempo op. Tom Slot, niet de speler met de meest effectieve serve, serveerde op dat moment een bal hoog en heel langzaam exact op de kruising van de achter-en zijlijn wat een ace opleverde. De volgende serve was dermate lastig dat de passing aan de andere kant van het net hun spelverdeler dwong om deze bal op hun beste aanvaller te spelen. En daar stond Kelvin de beste man op te wachten met zijn armen en handen en blokkeerde de bal linea recta retour afzender. Door een foutserve van Tom kwam uiteindelijk Olhaco op setpoint maar tot tweemaal toe stond Kelvin de Hoogeveense aanvallers op te wachten en blokkeerde BANZO/Side-Out naar een 25-24 voorsprong. Het laatste punt verzilverde Bram en zo won men deze spannende set met 26-24 en daarmee stonden de heren zowaar met 3-0 voor tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Ondanks dat de wedstrijdwinst binnen was diende er nog een 4e set gespeeld te worden. Heren 3 was vastberaden om de volle 5 punten in eigen huis te houden en de gasten om in ieder geval 1 punt mee naar Hoogeveen te nemen. Lange tijd leken de Hoogeveners ook met een punt te vertrekken, maar voornamelijk Kelvin en Tom staken hier blokkerend een stokje voor. Daarnaast deden Bram aanvallend en Gerhard Schippers verdedigend prima hun werk waardoor ook spelverdelend Bert Veltink een mooie middag ervaarde. Uiteindelijk pakten de heren met een 25-22 winst in de 4e set een dikke 5 punten. Daarnaast een compliment aan de scheidsrechter van dienst, deze floot een nagenoeg foutloze wedstrijd en mag zeker vaker wedstrijden fluiten van heren 3! Met deze 4-0 winst sluiten de heren het jaar 2018 af op een knappe 4e plaats.

Op 12 januari 2019 vervolgen de jongens/heren van het 3e hun wisselvallige reis in de 1e klasse. Het doel voor de 2e helft van het seizoen is om meer stabiliteit in het spel en resultaten te krijgen. De komende weken zullen de heren flink blijven trainen om de doelen voor de 2e helft te kunnen realiseren.

Vanaf hier wenst het team alle supporters, leden, volgers en tegenstanders fijne feestdagen en alvast een gezond en sportief 2019!