Voor het eerst in de clubgeschiedenis treedt een team van volleybalvereniging BANZO/Side-Out aan op het open Nederlands Kampioenschap. Ons jongens B team zal, aanstaande zaterdag 5 januari, met gepaste trots acte de presence geven op dit mooie podium voor het Nederlandse jeugd volleybal.

Nadat het team afgelopen weekend een intensieve training heeft afgewerkt is men klaar voor het open NK. Aanstaande zaterdag treedt ons jongens B aan in Assen tegen 3 andere ploegen. De tegenstanders komen uit Hoogeveen, Emmeloord en Sneek.

Het team bestaat volledig uit spelers van onze eigen vereniging. Daarnaast mag driekwart van de selectie nog uitkomen in de C-jeugd. Des te knapper dat de jongens de eerste seizoenshelft, in hun debuutjaar op B-niveau, als koploper hebben afgesloten. Voor aanstaande zaterdag zal het accent vooral liggen op het proeven aan een hoger niveau en dit in een sportieve en prestatiegerichte omgeving.

Er wordt door 8 ploegen, verdeelt over 2 poules, gespeeld om 4 halve finaleplaatsen. Deze halve finales zullen gespeeld worden op zaterdag 23 februari. De nummer 1 van iedere poule plaatst zich rechtstreeks voor de halve finale. De nummers 2 van de poules strijden tegen de nummers 3 van de andere poules voor de resterende 2 halve finale tickets.

Hieronder het programma:

09:45 uur Olhaco Hoogeveen – BANZO/Side-Out

13:00 uur VC Sneek – BANZO/Side-Out

15:00 uur BANZO/Side-Out – Vovem ’90 Emmeloord

16:15 uur mogelijk duel voor resterende ticket halve finale

Voor het team een mooie gelegenheid om zich te meten met teams van een hoog niveau. Los van het resultaat kijkt het team en begeleiding uit naar een leerzame en sportieve dag. Support is uiteraard van harte welkom in sporthal Olympus te Assen.