Op zaterdag 12 januari aanvaarden de Toppers de lange reis naar Balk om daar aan te treden tegen de plaatselijke hoofdmacht van D.B.S.. Een eerste treffen in ’t Noorderslag leverde bij aanvang van het seizoen 5 punten op. Met minder punten wilden de mannen uit Slagharen in Friesland geen genoegen nemen.

Helaas kon het team deze dag niet rekenen op de stabiliteit van aanvoerder Fabian Kuiper. Ook was het lange tijd onbekend of onze kersverse vader Roy Lamberink (ook via deze weg felicitaties) wel mee kon, maar de beste man verscheen keurig op tijd bij Tholen vanwaar de Toppers vertrokken. Op vragen als “Hoe gaat het?” en “Nou? Alles goed gegaan?” antwoordde Roy steevast: “Ja, moe hé.”

In Balk aangekomen was de plaatselijke korfbalvereniging bezig aan een laatste helft. De Toppers betraden de zaal bij het eindsignaal waarbij Rik Belt zijn kunsten als korfballer tentoonstelde. Het publiek was die dag nog niet eerder zo enthousiast geweest.

Tijdens de eerst set werd gekozen voor een redelijk standaard opstelling. Beide teams hadden een aanzienlijke foutenlast (m.n. in de serve) waardoor het gelijk op ging tot een stand van 8-8. Daarna gingen de Toppers, onder leiding van de gebroeders Bril, s op de thuisploeg. D.B.S. vocht voor wat het waard was maar kwam aan het net kracht te kort om het fysieke geweld van de Toppers tegen te houden. De eerste set ging daardoor met ruime cijfers (15-25) naar de gasten uit Slagharen.

De tweede set was van hetzelfde laken een pak. Maar nu waren de Toppers vanaf het begin scherp. Al snel was er sprake van een comfortabele voorsprong en de Slagharense formatie kon daardoor vrijuit spelen. Gelegenheidsaanvoerder nr. 4 (Martin Klomp) werd uiteindelijk vanaf de kant gesommeerd door aanvoerder 2 (Anrico Wassing) en aanvoerder 3 (Martin Kuiper) om  zichzelf te wisselen in het achterveld. Voor de lieve rede deed nr. 4 dit maar. De hoeveelheid aanvoerders zou later nog voor meer onduidelijkheid zorgen maar dit drukte geen noemenswaardige stempel op de wedstrijd. De tweede set eindigde uiteindelijk in een stand van 12-25 in het voordeel van BANZO/Side-Out.

De derde set leek lange tijd dezelfde kant op te gaan. De Toppers bouwden gestaag aan een riante voorsprong en alle wisselspelers kregen de kans om punten te scoren, maar toen de Toppers 21 punten hadden haperde de motor. Meerdere kansen werden niet verzilverd en de thuisploeg liet zich meer en meer horen. Zij naderden de Toppers tot op één punt maar daarna herpakten de Slagharense mannen zich en werd de set alsnog beslecht in hun voordeel (21-25).

De vierde en laatste set was een formaliteit. Het was BANZO/Side-Out dat in het veld de dienst uit maakte. D.B.S. bleef strijden, was erg sportief maar kwam op geen moment in de buurt van de setwinst. De dames van D.B.S. probeerden het tij nog te keren door een afleidingsmanoeuvre van de serveerder (wat lukte) maar ook dat bleek niet voldoende. Martin Kuiper was de man die met een formidabele sprongservice de laatste bal inbracht waarna D.B.S. de bal in het blok sloeg (20-25).

Daarna kon de derde helft beginnen. De mannen hadden zich verheugd op het speciaal bier van de tap maar dat bleek niet voorradig te zijn (minpunt bij de kantinecheck). De reguliere biertjes smaakten echter prima en de kantine was sfeervol ingericht (een 7,5). Het groene gras was voornamelijk aanwezig in de zaal maar her en der zag het er goed uit (een 7).  En dan het eten! Allereerst een fors blad met diverse hapjes, aangevuld met een lading patat en maar liefst 4 verschillende soorten saus. Na het douchen namen de mannen nog even een burger waar menig restaurant jaloers op mag zijn (een dikke 10! En complimenten aan de chef). Enige minpuntje was het feit dat er veel kleine kinderen aanwezig waren en dat deze kinderen een recent opgelopen trauma bij Roy aanwakkerden. Uiteindelijk werd de derde helft toch weer weg gegeven aan de mannen van D.B.S. en moesten de mannen weer lange tijd in de auto zitten om thuis te komen.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dan reizen de reserves van BANZO/Side-Out af naar Groningen om het op te nemen tegen de groene jongens van Veracles H2.