Zaterdag 19 januari 2019 een wedstrijd met passie, een wedstrijd met strijd, een wedstrijd met een winst.

We begonnen de wedstrijd met een goede servedruk en vielen goed aan. Veracles haalde veel ballen van de vloer en wisten veel punten te maken en wonnen zo de eerste set met maar liefst 25-16.

Toen waren wij, BANZO/Side-Out aan de beurt. Harmen Kompagnie begint met de service en weet de eerste 4 punten binnen te halen. We zijn sterk maar zijn nog wat stil . We moeten er nog even in komen maar schrapen de punten 1 voor 1 binnen. We winnen deze set met 23-25.

Deze setwinst gaf ons zelfvertrouwen en in de 3e set sloegen we de ballen hard en niet te ingehouden. Zo maakten we punten, veel punten, Stijn de Ruijter, onze inmiddels weer Nederlands sprekende diagonaal zette goed druk en zo gingen we goed zo gingen we beter. Dit maakte dat we de set weer spannend afsloten met 24-26.

En dan staat het 1-2 voor de mannen uit Slagharen en dat tegen een goede tegenstander die terug vecht en dan weten we het…zoals Nico zei: “het team dat als eerste de 10 punten haalt gaat deze set winnen“.

Zo gezegd, zo gedaan en we beginnen weer sterk aan de 4e set met een ace als resultaat. Dan komt Veracles aan de beurt en ze pakken een paar punten. Onze spelverdeler Ronald heeft vertrouwen in zijn spel en speelt een paar mooie ballen over het eerste tempo. Iedereen kwam aan mooie aanvallen toe en de punten bleven binnenstromen. Veracles komt er in deze 4e set, en dat nog wel in hun eigen hal, niet aan te pas. De coach ziet graag nog 1 ding en dat is dat we een punt maken met een killblock. Op 17-24 voor BANZO/Side-Out maakt de midblokkeerder door middel van een killblock het laatste punt. Daarmee komt er een einde aan de laatste set en pakken wij een 1-3 winst in Groningen tegen de nummer 3. Met de winst tegen zo’n sterke tegenstander gingen we met een goed gevoel weer naar huis.

Volgende week spelen wij thuis om 18:30 uur tegen Madjoe uit Enkhuizen. Zij hebben de derde plek van Veracles overgenomen. Wij willen ons in eigen huis revancheren voor de kansloze uitnederlaag eerder dit seizoen in Enkhuizen.

Publiek is van harte welkom om ons te steunen in eigen huis! Graag tot ziens zaterdag 26 januari in sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen.