In de derde divisie B is de spanning opgelopen. Op zaterdag 19 Januari kwamen alle teams in actie. Met maar liefst 5 uitslagen die pas in de 5e set beslist werden was het voor veel teams een slijtageslag. Onderin werd een degradatieduel uitgevochten, en ook bovenin speelden de naast geklasseerde teams tegen elkaar.

Voor BANZO/Side-Out heren 2 stonden de reserves van directe concurrent Veracles aan de andere kant van het net. Een grote selectie met daarmee uitgebreide wisselmogelijkheden. De Toppers waren deze zaterdag incompleet en wist dat het geen makkelijke pot zou worden.

Een goed startende Slagharense motor bracht de stand op 5 punten voorsprong. Echter bij de 20 aangekomen haperde de machine waardoor de studenten kansen zagen. Echter wisten de Toppers orde op zaken te stellen. Een 24-26 winst was een feit.

Geen wijzigingen in de opstelling in de daarop volgende set. Waar de Toppers in de eerste set direct een voorsprong wisten te realiseren, was het in deze set stuivertje wisselen. Blijkbaar werd hier de scheidsrechter zelfs zenuwachtig van en besloot de set te beëindigen met een beslissing die het heetst van de strijd niet ten goede komt. Erger nog: het was een foutieve beslissing (zie spelregel onderaan verslag). Doe uw voordeel met onderstaande kennis, aangezien dit veel vaker voorkomt. Gezien geen topper het spelregelboek bij de hand had, kon er geen vuist gemaakt worden tegen de arbitrage en dropen de Toppers aangeslagen af…. Op naar een volgende set.

Zichtbaar gedreven om de wedstrijd naar zich toe te trekken begon de derde set met lange rally’s die beslist werden in voordeel van de Slagharense formatie. Echter vergat het die zelfde set om genoeg servicedruk te leggen om een verschil te maken. Hierdoor konden de studenten, mee doen tot het eind. Een ware slijtageslag tot gevolg. Topper Fabian wist met een slimme score setpoint te maken. vervolgens zorgde een killblock van topper klomp voor het binnenharken van de set! 2-1 winst. Een zwaarbevochten stand, elke set werd met de verplichte 2 punten verschil gespeeld.

De vierde set kende een ander beeld als de andere sets. De opstelling was licht gewijzigd. Ook hiermee leek er een stuk flow uit de ploeg. Zichtbaar vermoeid van de vorige sets lieten de toppers zich naar de slachtbank leiden. Zelf werden scores niet gemaakt, en servicedruk was niet aanwezig. Dit leidde tot een verlies van de vierde set (25-16)

Elke speler wist dat dit Topper onwaardig was. Het duurde tot laat in de 5e set tot het besef kwam dat verliezen van de Groningse studenten geen optie was. Kreten bij de achterstand van 12-8 als “dit gaat niet gebeuren”, en “hier gaan ze niet mee wegkomen” zorgde voor gepast gedrevenheid. Nog 1x zette het team aan, en voelde elke Toppers dat het ging gebeuren. 2 Time-outs aan Groningse zijde konden het tij niet keren. Op karakter sleepte, na het blok van Topper Barman, BANZO/Side-Out heren 2 de wedstrijd binnen.

Na de wedstrijd werd er gekozen voor een vlugge kantinecheck. Vanwege gevaar voor eigen gezondheid gingen we zo ver mogelijk van de keuken zitten, de keuken leek namelijk op het decor van een goochelshow waar veel rook zichtbaar is. Dit kón niet goed zijn! zesje voor de algehele sfeer.
Groen gras was er wel, en dat weten de studenten. Hun clubkleuren zijn niet voor niets groen! Dikke 8.
Bier: een 7.5. pitchers zijn altijd goed! Deze werden dan ook in korte tijd keurig verwerkt.

Aankomende donderdag zijn de Toppers weer (compleet) te bewonderen in t ‘Noorderslag waar het aan zal treden tegen Rouveen. Een team waarmee de Toppers meer tijd doorgebracht hebben in de kantine, dan op het veld..