Donderdag 24 januari mocht BANZO/Side-Out Heren 2, in eigen huis, aantreden tegen de lange mannen uit Rouveen. Een eerste treffen leverde de Slagharense formatie 4 punten, een knalfeest en de volgende dag een fikse kater op. Thema was toen “Oktoberfest”. Om datzelfde in eigen huis te kunnen doen werden Henrik en Rik er op uit gestuurd om inspiratie op te doen voor eenzelfde soort feest.  Eerstgenoemde was op hoogtestage in één of ander skigebied, laatstgenoemde stortte zich vol overgave op de duistere/schimmige kant van Praag.

Gelukkig was iedereen op tijd en fit in de zaal aanwezig. Alles leek in kannen en kruiken, maar wat er toen gebeurde laat zich het beste samenvatten in dichtvorm:

BANZO/ Side-Out heren 2 uit Slagharen
Normaal een team zonder mitsen of maren
Troffen een tegenstander, geen geouwehoer.
die sloeg meerdere deuken in de vloer.
En Heren 2 stond er maar wat bij te staren

De mannen van BANZO deden wat ze konden.
Maar inspiratie werd er simpelweg niet gevonden.
En ja, daar waren ze, helemaal uit Rouveen,
Walsten keihard over Slagharen heen.
En zo werd Side-Out met 0-4 aan de zegekar gebonden.

Was het allemaal slecht? Nee dat zeker niet, op sommige momenten waren er leuke rally’s en ook de thuisploeg scoorde her en der wel prachtige punten maar op geen enkel moment was het voldoende om de gasten te ontregelen.  Met 0 punten en een kater bij het betreden van de kantine was er weinig ruimte voor het voorgenomen knalfeest. Gelukkig snapten de mannen uit Rouveen dat ook. Uiteindelijk waren de gasten zelfs zo vriendelijk om voor ieder verkregen punt een bal achter te laten (Dank daarvoor).

Gesteld kan worden dat de mannen uit Slagharen af en toe volleybal les kregen. Dat gebeurt niet zo vaak en het bijkomende voordeel is dat men nu kan proberen om dezelfde les te geven aan de reserves uit Hoogeveen. Woensdag 30 januari strijden de mannen van BANZO/Side-Out Heren 2 in Hoogeveen in de 1/8 finale van de beker. Iedere steun is meer dan welkom!