Na een mooie start van de 2e helft van het seizoen, vorige week zaterdag, waren de jongens/heren van BANZO/Side-Out gebrand om ook tegen de nummer 4 op de ranglijst een mooi resultaat neer te zetten. Dit keer waren het de ervaren heren van Madjoe uit Enkhuizen die af mochten reizen naar de hal in Slagharen. Een ploeg waartegen de heren nog wat recht hadden te zetten. In Enkhuizen werd eerder dit seizoen een kansloze 4-0 nederlaag geleden door het Slagharense vlaggenschip.

Deze zaterdag kon de jonge ploeg van trainer/coach Nico Huisman laten zien dat ze dit seizoen gegroeid zijn en dat de geweldige resultaten van de laatste maanden ook deze zaterdag een vervolg kregen. Slachtoffer van deze dadendrang moesten de ervaren en goede ploeg uit Enkhuizen worden.

Met goed gevulde tribunes en een gemotiveerd team ging de wedstrijd van start. In de eerste set werd vrij snel duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Met goede passing en gevarieerde verdeling van het spel, wist heren 1 de blokkering van Madjoe het dermate moeilijk te maken dat alle aanvallers goed aan scoren toe kwamen. Tot boven de 20 ging het gelijk op, maar door een goede wissel op de servicepositie met Johan Scholing wist heren 1 de set met 25-22 naar zich toe te trekken.

Met de eerste set op zak was het zeker niet de tijd om te verslappen, maar om door te zetten en voor de overwinning te gaan. De tweede set begonnen de heren van BANZO/Side-Out sterk. Door het goede spel van de eerste set door te trekken en daar bovenop nog eens veel service druk uit te oefenen op de heren van Madjoe wist men een kleine voorsprong te behalen en daarmee deze set redelijk comfortabel binnen te slepen met een stand van 25-20.

In de derde set leken de heren de draad even kwijt. Er werden veel serve fouten gemaakt. Door het gebrek aan service druk werd de pass aan de kant van Madjoe netjes op de spelverdeler gelegd en kwamen zij eenvoudig tot scoren op het midden waar heren 1 geen antwoord op had. Het lukte niet om terug te komen in de wedstrijd en daarom moest men deze set gewonnen geven met een stand van 19-25.

In de vierde set moesten de jongens van BANZO/Side-Out zich herpakken en goed spel neer zetten om in deze set de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met de spelers weer op scherp en veel kabaal en geschreeuw van de fanatieke supporters werd er weer hard gevochten in deze set. De service druk was terug, de passjes werden weer neergelegd en de aanvallers kwamen weer goed aan scoren toe. De druk lag weer aan de kant van Madjoe en hierdoor wist heren 1 ook de 4e set naar zich toe te trekken met 25-22.

Na een mooie wedstrijd gaat ook de nummer 4, Madjoe, voor de bijl in Slagharen en wint heren 1 met uiteindelijk 3-1. Door het fanatisme en de aanmoedigingen vanaf de tribune werd dit door het team ervaren als een heerlijke overwinning!

De heren hopen jullie zaterdag 9 februari weer te zien om er wederom een feest van te maken wanneer men de heren van Set-Up uit IJsselmuiden mogen ontvangen in onze hal. In de tussentijd werkt men een druk programma af, maandag 28 januari spelen de heren een inhaalwedstrijd in Hoogezand tegen Krathos en zaterdag 2 februari spelen ze in Zwolle tegen S.V.I.

Supporters bedankt en heren 1 ziet jullie graag weer op 9 februari om 18:30 uur in ’t Noorderslag in Slagharen!