Op maandagavond 28 januari mocht het vlaggenschip van BANZO/Side-Out aantreden in Hoogezand tegen Krathos. Het betrof een inhaalwedstrijd die op een doordeweekse avond in het hoge noorden moest worden afgewerkt.

Na afgelopen zaterdag een mooie 3-1 winst te hebben behaald op Madjoe uit Enkhuizen zat het team vol zelfvertrouwen en was men gebrand om deze lijn door te zetten.

Toen eenmaal de wedstrijd begon bleek dit nog geen makkelijk opgave te worden. De passing kon niet onder controle worden gebracht en het werd spelverdeler Ronald Rozema niet makkelijk gemaakt om zijn aanvallers te bedienen. Dit resulteerde gelijk in een 7-1 achterstand. De mannen konden hun niveau wel wat verbeteren en liepen ook in op de heren van Krathos, maar helaas was het voor de eerste set niet genoeg. Deze set werd met 25-22 in het voordeel van Krathos beslist.

De tweede set werden de heren op scherp gezet door coach Huisman, en was het voor ieder wel duidelijk dat er even uit een ander vaatje getapt moest worden. Dit was de opdracht waarmee de mannen van BANZO/Side-Out het veld ingestuurd werden. Op alle fronten werd het spel verbeterd en de aanvallers kwamen meer aan scoren toe, wat resulteerde in een setwinst van 25-23 in het voordeel van Slagharen.

De derde set kwamen de mannen/jongens met goed en verzorgd spel op een ruime voorsprong. Helaas verslapte de concentratie en zag men de geroutineerde mannen van Krathos nog wel wat terug komen. Het was gelukkig net niet genoeg om de set van de Slagharenaren af te snoepen. Deze derde set werd ook gewonnen met 25-18.

De vierde set was het hele team gebrand om met deze set de wedstrijd positief te eindigen. Helaas ging dit in de praktijk toch wat anders en werden taken niet uitgevoerd waardoor het de heren uit Slagharen niet lukte om deze set binnen te slepen. Deze set werd gewonnen door Krathos met 25-18.

De vijfde set was een echte thriller. BANZO/Side Out begon goed en bouwde een kleine voorsprong op, maar door een paar onnodige fouten zag men deze voorsprong al heel snel verdwijnen. Met twee matchpoints konden de BANZO-heren het niet voor mekaar krijgen om de wedstrijd in het slot te gooien en drie punten mee te nemen naar Slagharen. Krathos kwam langszij en trok de set naar zich toe met 17-15.

Uiteindelijk toch nog 2 punten mee naar Slagharen, in een doordeweeks pot in het hoge noorden. De heren staan weer met beide beentjes op de grond. Hulde voor de scheidsrechters die een zeer lastige wedstrijd in goede banen hebben geleid.

Voor nu de focus weer op de volgende wedstrijd die aanstaande zaterdag gepland staat in Zwolle, tegen S.V.I.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is 9 februari tegen Set-Up uit IJsselmuiden. Publiek is van harte welkom om het team te komen supporten! Graag tot dan!