Woensdagavond, “Pokal-abend”. Bijna alles was een beetje anders, de dag, het tijdstip, een onnodige dikke nederlaag in het achterhoofd, en een zieke topper Erik afmeldden. Gelukkig kunnen we melden dat er toch zekerheidjes waren: de ballen waren aanwezig, de flessen paraat, Rik die voor aanvang van de wedstrijd van ergens op de wereld een foto met zn biertje appt, en de wastas.

Zoals elk duel, wordt de tegenstander geanalyseerd, waar liggen de sterke en zwakke punten van het team. Het team bleek niet onbekend. Olhaco Heren 2 was in Hoogeveen de tegenstander. Een team wat onder leiding van een oud BANZO/Side-Out routinier zijn mannetje staat in de derde divisie A.Duidelijk was voor de Toppers dat het weer een spannend duel kan worden. En zoals men zegt: “in de beker kan alles”.

Zoals gezegd konden de Toppers niet in volle getalen aanwezig zijn (beterschap Erik, Proost/werkze Rik). Ook waren er aan Hoogeveense kant afwezigen, althans, zo werden de reserves van BANZO/Side-Out van tevoren ingelicht. Echter bleek dit vals verstrekte informatie. Olhaco leek de Toppers op het verkeerde been te willen zetten. Met dit gegeven startten te Toppers iets alerter dan haar opponent. Met een scherpe start en veel servedruk stond er binnen no-time een 4-12 voorsprong op de borden. Via 8-19 werd de eerste set binnen gehaald met 10-25.

Olhaco wist de volgende set haar passlijn iets beter georganiseerd te hebben. Echter was het nog niet opgewassen tegen het Slagharense geweld. De tweede set werd ook gewonnen met 20-25. 2-0 voor. geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen….. maar: “in de beker kan alles” zo ook in Hoogeveen.

Olhaco Heren 2 was vastberaden om “Pokal-abend” tot een spannend vechtersstuk om te toveren, want de wedstrijd was tot dusver in de hand van de Toppers. Betere combinaties aan Hoogeveense kant, samen met de inzakkende servedruk aan Slagharense zijde, leidden tot een voorsprong voor Olhaco Heren 2. Een voorsprong van 3 punten werd niet weggegeven, want de Toppers verzuimden verschil te maken in overtuiging en spelplezier.

Zichtbaar geprikkeld wisselden de teams. De Toppers waren gekweld door setverlies, en Olhaco kreeg moed. Het beloofde een wedstrijd te worden…. maar: “in de beker kan alles”. De Toppers trokken na kort beraad de volgende conclusie: servedruk en het uitten van dominantie zouden vandaag het verschil gaan maken. zo gezegd: zo gedaan.

De laatste set werd weer een waar spektakelstuk aan Slagharense zijde. Verschillende spelers noteerden een serveserie, en over de middenas werd een 100% scoringspercentage neergezet. Doordat dit erg effectief was konden de buitenaanvallers en diagonaalspeler de ballen makkelijk binnenslaan. Kers op de taart was Topper en tevens aanvoerder Fabiano Fabrizzio over, ja over de blokkering sloeg. Naar eigen zeggen een hoogtepunt uit de carrière. Met 13-25 behaalden de Toppers de kwartfinale.

Er is ook een video opname gemaakt van deze wedstrijd, met dank aan Marius Verwoert, en is terug te vinden via de volgende link: Olhaco 2 vs Side-Out 2

De volgende opponent in de beker is Emmen ’95 Heren 1. Afgelopen jaar stond precies dezelfde wedstrijd op het programma, echter ging het toen om het “pokal-meisterschaft” welke helaas toegekend werd aan Emmen ’95. Tijd voor revanche. Volg de Toppers voor de nader te bepalen datum van deze kraker.

In Hoogeveen had met afgelopen zomer een te maken met een kleine dip: wetende dat de Toppers volgend jaar naar de derde divisie promoveren was de kans groot dat de Toppers in Hoogeveen aan moesten treden tegen het 2e team. Dat betekend automatisch dat de kantine zich moet onderwerpen aan de befaamde “Toppers Kantinecheck” (het strikt beoordelen van uiteenlopende criteria mbt de belangrijkste randzaak bij het volleybal). Toen afgelopen zomer de kantinecommise bij elkaar kwam om zich klaar te maken voor deze check, zag het tot grote verbazing dat de Toppers niet bij Hoogeveen ingedeeld was. Toch werd er besloten om de kantine om te bouwen in hoop dat de Toppers langs zouden komen. En dat willen we, zo zijn we dan ook wel weer. Criteria is onder andere het bier. Dat bleek helaas in Hoogeveen niet aanwezig. Ze drinken er Amstel, daar kan helaas geen voldoende voor gegeven worden: 4,5. De algehele sfeer is erg goed. De kantine doet gezellig aan en op een woensdagavond blijven er toch best veel mensen hangen! Een 8 voor het groene gras werd ook positief beoordeeld, en zo komt de Hoogeveense kantine op een huidige derde plaats te staan in de “Toppers Kantinecheck”.

Aankomende zaterdag staat de volgende kraker klaar. Koploper Leeuwarden moet het Friese thuishonk verdedigen. De volgende thuiswedstrijd is er ook 1 die een eigen affiche verdient: IJsselmuiden Heren 2 komt op donderdag 7 februari naar Slagharen. De tegenstander die ook al eens werd verslagen op weg naar het “pokal-meisterschaft”. De wedstrijd begint om 20:00 uur.