Na een overwinning op woensdag 30 januari mochten de reserves van BANZO/Side-Out , op zaterdag 2 februari, afreizen naar Leeuwarden om daar, in het hol van de leeuw, aan te treden tegen de VC058, de huidige koploper in de competitie. Bekend was echter dat niet iedereen aanwezig kon zijn bij deze wedstrijd en dat er met een zeer krappe selectie gestreden zou moeten worden. De paar sneeuwvlokken die vielen leidden uiteindelijk tot een interne discussie of we, op basis daarvan, de wedstrijd niet konden verplaatsen. Henrik was zelfs bereid om te verklaren dat er een ijsbeer in zijn straat liep maar uiteindelijk werden alle argumenten verworpen en werd de reis aanvaard.

Bij het binnenrijden van Leeuwarden heette men ons “wolkom” en het sportcomplex werd makkelijk gevonden. De kleedkamer was overbevolkt dus aanvoerder Fabian had weinig ruimte om de mannen moed in te spreken. Dat was ook niet nodig want iedereen wist wat er moest gebeuren.

De Toppers begonnen prima aan de wedstrijd. Er was veel serve druk waarmee de Friese passing werd ontregeld en de blokkering stond meerdere keren op de juiste plek. Er werd een voorsprong gepakt en deze werd vol gehouden tot aan het eind van de set. Maar VC058 bleef niet ver achter en aan het einde van de set lukte het de mannen om langszij te komen. Meerdere malen was er een setpoint voor één van de ploegen maar deze werd meerdere keren weggewerkt. Uiteindelijk waren het de Toppers die aan het kortste eind trokken en de set aan de thuisploeg moest laten (29-27).

In de set erna probeerden de mannen van BANZO/Side-Out het nog een keer maar VC058 had geleerd van de eerste set en kreeg de passing beter onder controle en kwam daarmee beter tot aanvallen. De set ging dan ook verloren met een stand van 25-19. De derde en vierde set bleken formaliteiten (25-16/25-17). BANZO/Side-Out zakte qua motivatie wat meer in elkaar en kwam niet in de buurt van een setwinst. Er werd niet slecht gespeeld maar het was simpelweg niet voldoende tegen een ploeg als VC058. Daarbij moet gezegd worden dat geen enkele Topper het erg vindt om te verliezen maar het is wel zuur om te verliezen van een team dat zich zo arrogant en onsportief gedraagt als de mannen van VC058.

Afijn, na een 4-0 nederlaag was er weinig motivatie voor een uitgebreid feest in de kantine. Wel werd nog even de tijd genomen voor een vluchtige kantinecheck. Net als in Hoogeveen tapt men in de voetbalkantine (want dat was het) Amstel en scoort men daarmee een 4,5. Groen gras was er in zijn geheel niet te vinden m.u.v. een klein polletje onder een tafeltje (letterlijk), wel speelden er nog wat dames in de zaal (een 4). Gegeten werd er niet.

Waar wel gegeten werd? Bij pizzeria Mi Amore in Grou. Een pizzeria zoals je dat mag verwachten. Stokoude gaskachels, donkerhouten meubilair, een retro tegeltje in de WC en geschilderde prenten op de muur. Op voorhand meerdere mensen uit Grou gevraagd naar hun ervaring met de pizzeria maar niemand was er ooit geweest. Het eten was echter prima te doen, het is geen Sahara uit Assen en er mag wat meer vlees op de pizza (“we zijn geen vegetariërs”) maar goed gevuld werd de zaak verlaten. Bij het verlaten van de eetgelegenheid hoorden de Toppers live muziek en zoals Odysseus werd geroepen door de sirenen zo werden de Toppers ook aangetrokken. Helaas konden de Toppers niet naar binnen maar gelukkig was daar Maaike! Maaike was net van plan om aan het werk te gaan bij Grootcafé Teemter en zij nodigde de mannen uit voor een drankje. Ondanks dat het nog niet zo druk was waren Maaike en eigenaar Cor een fijne gastheer/vrouw en werd het een mooi feestje waarbij Roy los ging op de bierkaart en meerdere Toppers hun dans moves toonden (filmpjes, tegen betaling, op te vragen).