Afgelopen zaterdag mocht heren 3 aantreden in Zwartsluis tegen Pegasus heren 1. In een troosteloze en verder lege hal mochten de heren uit Slagharen laten zien wat ze waard waren. Helaas kan het verslag van vorige week nagenoeg 1 op 1 gekopieerd worden naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Grootste verschillen met vorige week is dat er toen nog punten gepakt werden in een gezellige en sfeervolle hal en deze keer bleef de teller steken op 0,0 punten.

In de eerste set kwamen de heren niet in hun spel. Veel pass en verdedigingsfouten maakten dat de gastheren eenvoudig de setwinst pakten.

Voor set 2 werd de opstelling omgegooid en dit zorgde ervoor dat BANZO/Side-Out heren 3 beter in hun spel kwam. De doorgevoerde verjongingskuur in combinatie met het spelniveau zou ervoor moeten zorgen dat de Slagharense equipe zich ging verbeteren. Deze 2e set was het verdedigend stukken beter en ook serverend werden er flink wat punten gepakt. Dit resulteerde er onder andere in dat de libero van Pegasus zijn laatste wapenfeiten had laten zien. Achteraf zou blijken dat hij in het verdere verloop van de wedstrijd niet terugkwam en de routine van Pegasus de pot zou uitspelen. Heren 3 wist 2 setpoints niet te verzilveren door spel verdelende onzuiverheden op de beslissende momenten. Net als vorige week gaf heren 3 niet thuis op de beslissende momenten. Zwaar gefrustreerd van het eigen falen in deze set, die men met 30-28 set verlies moest bekopen, ging men naar set 3.

Wederom werden er in de 3e set wat aanpassingen in de opstelling gedaan, maar zowel in set 3 en set 4 was de spirit helemaal uit de Slagharense machine. Deze sets werden kansloos verloren en het team maakte zich vlot uit de voeten en men wilde zo snel mogelijk terug naar Slagharen. Enige lichtpunt in deze wedstrijd was dat iedereen aan zijn minuten is gekomen en dat zich dat hopelijk gaat uitbetalen in het verdere verloop van de competitie.

Aangezien er in de hal van Zwartsluis geen kantine aanwezig is, werd de inwendige mens verwend in een Slagharens eet etablissement. Onder het genot van een borreltje en een hapje werd de zaterdag alsnog gezellig afgesloten. Aldaar werd er al vooruitgekeken naar de volgende wedstrijd. Volgende week treden de heren aan in eigen huis tegen CSV uit Zwolle.

Tijdens het team diner werd het gezegde ‘zoals het klokje thuis tikt…’ al snel aangehaald om volgende week in eigen huis beter voor de dag te komen. Ook werd er al druk gesproken over het volgende seizoen waarin de wens door het team werd uitgesproken dat nieuwe spelers welkom zijn. Het niveauverschil binnen het team is bij vlagen groot, het team bestaat uit 12 spelers (als we compleet zijn) en het zou mooi zijn als we volgend seizoen er een herenteam bij zouden kunnen krijgen in Slagharen. Zodoende kan iedereen en meer spelen en op zijn niveau.

Mocht het lezers of andere geïnteresseerden gaan kriebelen om te komen ballen bij onze mooie en zeer gezellige club? Volgende week zaterdag ben je van harte welkom in ‘t Noorderslag te Slagharen.