Op zaterdag 2 februari mocht BANZO/Side-Out heren 1 aantreden in Zwolle tegen S.V.I.

De wedstrijd begon redelijk. De pass kwam aan en we konden meekomen. Toch hikten we de hele tijd tegen een achterstand aan en op 24-19 maakte de scheids er terecht een eind aan door een touchebal te fluiten. Hiermee ging S.V.I. er met een 25-19 winst in de eerste set vandoor.

De tweede set begon niet lekker en met nog steeds de fouten uit de eerste set in ons achterhoofd kwamen we niet los van de gastheren uit Zwolle. Daarnaast was hun serve sterk waardoor wij het erg lastig hadden in de passing. Spelverdeler Ronald Rozema wist toch redelijk vaak een goede setup te produceren uit de slechte passing, maar de aanvallers hadden geen kans om directe punten te maken. Het blok van S.V.I stond goed en zij wonnen met een dikke 25-11 de 2e set.

Derde set begonnen we weer met een schone lei. Wij konden deze set geen servedruk leveren en de problemen uit set 1 en 2 werden ook in deze set niet opgelost. De opdrachten werden niet uitgevoerd en we gingen hetzelfde schip weer in en werden we getrakteerd op een 25-15 nederlaag.

De laatste set was er nog een klein kansje om een puntje te stelen uit Zwolle. Het begon goed. Op de serve zat wat druk en onze pass lag redelijk. Ook scorend pakten we wat punten maar in het midden van de set werd het verschil in kwaliteit weer snel duidelijk. Het werd een dramatische vertoning, de pass lag niet, de aanvallers kwamen er niet doorheen en er werden veel te veel eigen fouten gemaakt. Met 25-18 verloren we deze set en uiteindelijk leverde deze wedstrijd een forse 4-0 nederlaag op.

Deze wedstrijd willen en zullen we snel moeten vergeten. Aankomende trainingsweek moeten we hard aan de bak om klaar te zijn voor volgende week zaterdag. Dan komen de heren van Set-Up uit IJsselmuiden naar Slagharen toe. Zij behalen de laatste 2 maanden prima resultaten waarbij ze aan een opmars op de ranglijst bezig zijn. Voor ons zaak om de punten en winst in eigen huis te houden.

De wedstrijd wordt gespeeld volgende week zaterdag 9 februari om 18:30 uur. Publiek is van harte welkom om ons aan te moedigen in deze op voorhand interessante en leuke pot tussen de nummer 7 (BANZO/Side-Out) en nummer 5 van de ranglijst.