Afgelopen donderdag 7 februari trad de 2e selectie van volleybalvereniging Side-Out aan tegen eveneens de 2e selectie van IJsselmuiden. De teams kennen elkaar inmiddels al uit de eerste helft en uit de beker. De Slagharense selectie wist dat deze prooi grijpbaar was. Met in de basis de gebroeders Kuiper, spelverdeler Veltink, diagonaal (H) Bril, en op het midden Lamberink en Klomp barstte de strijd los. Beide kanten wisten niet direct een indruk te maken, dit kwam het algehele niveau van de wedstrijd niet ten goede. Gaande de set werden er verschillende hiaten in beide teams inzichtelijk. Duidelijk was dat wie het beste haar eigen spel op orde kreeg, de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De eerste set trok Side-out aan het kortste eind door hoge eigen foutenlast (21-25). Wel hadden alle spelers goed opgelet, en werd de strategie voor de volgende sets vastgelegd. Die strategie bleek voor een groot gedeelte werkend, de tweede set werd nipt gewonnen met 26-24.

Hoewel Side-out vastberaden was hetzelfde strijdplan te projecteren op set 3 en 4, werd het begin van de set matig gestart. Hiermee kon geen verschil gemaakt worden, terwijl iedereen wist dat we beter zijn dan IJsselmuiden 2. Dit feit werd in de time-out benoemd, en terecht, er werd gesproken over een stoptrein, terwijl de Toppers eerder een hoge snelheidstrein zijn! We moesten deze klus zelf klaren, en met volle focus de set binnen slepen. Er kwam zowel vanaf de bank, als in het veld gezonde agressie vrij, die de Toppers stuk voor stuk motiveerden om de set te winnen. Door zelf scherp te zijn en servedruk te leggen wonnen we de derde set zakelijk 25-21.

Hetzelfde beeld bracht te Toppers in de 4e set hetzelfde beeld. Beter spel en goede druk leverde een riante voorsprong op. Toch werden de Toppers nog even afgeleid en liepen de bezoekers in. Zelf de scheidsrechter leidde een Topper af. Hij stond tijdens de rally met de scheidsrechter te debatteren over de gespeelde ballen. Vervolgens moest aanvoerder Fabian na de rally het beklag van de scheidsrechter aanhoren. Dit werd vertaald naar het team als “motivational talk” om de set binnen te slepen. Waar er bij de 20 punten nog een klein verschil was, bouwden de Toppers (met hulp van de scheidsrechter) de voorsprong uit om vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken (25-21)

Hiermee bereikte de Trein haar eindstation met een keurige overwinning. De prestaties van de concurrentie maken het een gunstig weekend voor de Toppers. Ook wint het eerste team van BANZO/Side-Out van IJsselmuiden 1 en laat daarmee zien dat het stabiel staat in de 2e divisie, een prestatie die als team bereikt is. Erg mooi om te zien dat het harde werken haar vruchten begint af te werpen in de tweede helft!

Na de wedstrijd werd er pas gezongen toen de overwinning op papier een feit was. De IJsselmuidenaren antwoorden hier al zingend op. Dit hadden de Toppers niet eerder meegemaakt, concurrentie op “kantine-niveau”. Met goed geïmproviseerde zingende antwoorden werd de aanval afgeslagen, en werden de Toppers ook “kantinemeister”.

Aanstaande donderdag trainen de Toppers om hard te werken aan de hogesnelheidstrein die door moet denderen om de doelstelling voor dit seizoen te halen. Komende vrijdag zoeken de Toppers weer avontuur in Friesland. Er schijnt in de wandelgangen gesproken te zijn over een lange avond, en dan niet vanwege het tijdstip waar het tegen Hevoc speelt (20:45 uur). Hieronder alvast een ruwe planning, mocht u de Toppers willen volgen in de aankomende week! Tot snel!