De derde divisie B, waarin de Toppers voor het eerst acteren, kent bijna elke week verassingen. Uitslagen die onlogisch lijken, en de top 3 die (punten) verliest tegen de degradatiekandidaten. Deze week is het anders. De voorspellingen van de Nevobo vooraf, kwamen nog nooit zo dicht bij de werkelijkheid. Beginnen de teams elkaar te leren kennen? Wordt kaf van koren gescheiden? Wordt langzamerhand duidelijk welk team welke plaats zal innemen aan het eind van het seizoen?

Voor BANZO/Side-Out heren 2 stond er afgelopen zaterdag een zware pot op het programma. In Dedemsvaart mocht men aantreden tegen het 1e van DAC. Niet alleen doordat het tegen de nummer 2 van de ranglijst speelt, maar ook omdat het voor de derde achtereenvolgende keer niet in een complete setting speelt. Door ziekte, blessures en andere prioriteiten moet er naar oplossingen gezocht worden in het basis zestal. Toch blijken de Toppers te beschikken over creatief oplossend vermogen. Op de trainingsavond is er getraind in verschillende settingen, waarbij zelfs spelverdelers een staffel lopen. Dit bleek achteraf niet nodig doordat heren 3 een speler af kon staan om de missende posities op te vullen (waarvoor dank!). Met missende passer-lopers werd de eerste set gestart met 3 mid mannen in de passing en Bart op de diagonaal positie. Opvallend was dat niet alleen wij, maar ook in het “team”scheidsrechters een lid miste. De beste man redde zich in z’n eentje prima, complimenten!

Van complimenten echter konden we het vaak alleen bij de scheidsrechter houden. Vanaf minuut 1 wisten de reserves van BANZO/Side-Out geen vuist te kunnen maken tegen DAC de eerste set ging dan ook verloren met een verschil van 6 punten. In het tweede bedrijf leek het dezelfde kant op te gaan. Vanaf de kant werd er meegedacht om druk op de tegenstander te leggen. Bij een gelijke stand van 20 punten voor elk team was er een plan waarmee we set binnen konden slepen. Het bleef bij het plan, de passlijn had te veel moeite. De set ging met 25-22 verloren.

Zo onwennig als opstelling was, zo onwennig wisselden de Toppers van kant, dit was een kans om de wedstrijd te kantelen. Duidelijk deze domper nog niet te boven gekomen begon het aan set 3. Hier kunnen we kort over zijn. Niemand kon eigen niveau halen, en belangrijker: niemand kon verschil maken. 25-13.

Hier kwam in set 4 ook het accent op te liggen, het eigen niveau moest omhoog om je team ook te helpen op de posities waar ingevallen moest worden. Het plan uit set 2 leek te werken. de Toppers konden met steeds meer servedruk toch een gaatje slaan. 18-25 setwinst, al werd dit tijdens de set niet uitbundig en overtuigend gevierd. 1 punt voor BANZO/Side-Out heren 2, een koude douche!

Wel zijn er lichtpuntjes! Driekus kon weer enige longcapaciteit vrijmaken om een bal te raken, en ook jeugdig talent Bart heeft weer vlieguren gemaakt! Te zien is dat trainingsuren zich uit beginnen te betalen, Keep on going!

De sfeer in de kantine beschreef het gevoel wat de Toppers aan de wedstrijd over hielden, donker en weinig tumult. Stage-Topper Bart citerend: “stonden we de laatste set voor, maakten we nog weinig kabaal, net als hier in de kantine”. De spijker op zn kop, aangezien de geluidsinstallatie bijna niet te horen was, deed het doods aan in de kantine.
Hadden de Toppers zich dan naar de slachtbank laten leiden…? Wast dan helemoale niks….?
Nee: De Toppers blijken in staat om zelf met 3,5 missende spelers een opstelling neer te zetten en een tactisch plan op tafel te leggen. Dat dit niet leidt tot (individueel) hoogstaand volleybal is logisch. De motivatie is er om de tegenstander onder elke situatie te bestrijden. Al met al een onwennige, en leerzaam potje in Dedemsvaart.

Zoals gezegd was de geluidsinstallatie in de kantine weinigzeggend. De Toppers besloten hier verandering in te brengen, het is immers in Dedemsvaart ook carnaval. Eigen muzikale inbreng zorgde voor een opleving. De mannen van DAC waren niet te beroerd om ook een duit in het zakje te doen en kwamen langs met een dopje kruidenbitter om de nederlaag te vergeten. Feitelijk was dit “shotje” voor teamleden die onder het net serveren tijdens de wedstrijd. We besloten dat we allemaal maar een keer onder het net hadden geserveerd. Dit kwam de algehele sfeer ten goede. Ondanks de donkere aanblik en een geluidsinstallatie dat ver onder de maat presteert net een voldoende voor de kantinecheck: 6,5.
Hertog jan op de fles: altijd goed: dikke 8, ze werden op perfecte temperatuur geserveerd. Dit gold ook voor de bitterballen. Saus was er in ruime mate aanwezig wat pluspunten geeft. Toch werd weinig variatie in de saus gezien als minpunt, dus onderaan de streep keurige 7.
Groen gras, tja. Om te zeggen dat dit ruimschoots aanwezig was kan niet gezegd worden. toch werden er duidelijke aspecten van de lente gesignaleerd in vorm van zichtbare bloembollen. 6.5. Helaas moeten we dus melden dat Dedemsvaart niet in aanmerking komt voor de “Kantine-Pokal”.

Na de kantine gecheckt te hebben stond de Toppers nog een onaangename verassing te wachten, waar het in het veld al afgestraft werd kreeg de voltallige selectie een koude douche. Een gemiddelde een temperatuur van 2 centimeter was geen uitzondering. De lege magen dienden nog gevoed te worden. gezien de keuken van het sportcomplex een veilingronde deed voor de laatste schnitzel beseften te Toppers dat de rest niet veel soeps kon zijn. op naar de plaatselijke gazastrook! De alom bekende Bella Roma! Tijdens het eten werd er besloten dat carnaval toch best een leuk feestje is. Gezien de Toppers niet helemaal onbekend zijn met dit feest is besloten aankomend jaar mee te doen in het feestgedruis. Topper Belt zal een weekend vullend programma schrijven. Hierbij ook goed nieuws voor u als trouwe volger en fan. U kunt dit carnaval meevieren met de Toppers (thema al bekend: Toppers). Aanmelding hiervoor kan ook via Opper-Carnaval-Topper Belt.

Aanstaande donderdag kan er weer gestreden worden om winst in thuisbasis ’t Noorderslag. Tegen de huidige nummer 9 van de ranglijst moet er het een en ander rechtgezet worden. de uitwedstrijd ging nipt gewonnen. We gaan er vanuit dat de prognose voor aankomende wedstrijden wéér goed is.

BANZO/Side-Out heren 2 – Voorsterslag/VC Zwolle heren 3! Start om 20:00 uur. Komt zien hoe de Toppers weer gretig spelen en aankloppen bij de top van de derde divisie B.