Afgelopen donderdag, 7 maart, stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Het jeugdige 3e team van VC Zwolle mocht aantreden in de thuishaven van de Toppers. Vooraf werd opgemerkt dat we wel met erg veel manschappen waren! 10 man, inclusief stage-topper Bart Weijdema. Hij mag steeds vaker aantreden in het 2e om “vlieguren” te maken.

De heenpartij in Zwolle was er niet een om over naar huis toe te schrijven. Ondanks nipte winsten wisten de Toppers dat er meer te halen was. De wedstrijd startte met Driekus, Dolle Dries, Kuiper 2 en Gait op de buitenkant en nog 2 koningen op mid, want mid is immers koning! Kuiper 1 moest toezien van de kant vanwege de aanhoudende blessure. Topper Klomp moest helaas afmelden.

Een gelijk opgaande stand tot 10 stemden de Toppers niet volledig tevreden, we wisten dat er meer in zat. Vervolgens keek het tegen een kleine achterstand welke bij de 17 weer gelijk werd getrokken. Doordat er vanaf de kant goed geanalyseerd werd waar de zwakke plaats bij de tegenstander lag, werd er genoeg druk vanaf de servelijn gezet om het Zwolse spel te ontregelen. Een keurige 25-19 stond op de borden!
de tweede set was van het zelfde laken een pak. Toch was hier het eigen spel nog wat georganiseerder, en zetten de Toppers druk met de service. 25-12!

De derde set begonnen we, net zoals de sets ervoor met een kleine achterstand. Verschil in deze set was echter dat de Toppers niet voldoende druk leverden om deze achterstand dicht te timmeren. Tel hierbij op dat de passlijn zoals set 1 en 2 niet altijd optimaal de koningen op mid in stelling wisten te brengen. Topper Belt werd gewisseld voor Gait, echter kon het gat in set 3 niet gedicht worden.

Set 4 legden de Toppers zelf geen druk. Hier wist Zwolle wel mee overweg te kunnen. Wel werden er bij vlagen de taken uitgevoerd, welke direct voor een opleving zorgde. het was niet genoeg voor een overwinning in 4 sets. Set 5 begon goed. Met meer servedruk en enthousiast spel ging het de eerste punten keurig mee. Echter gooide onzorgvuldigheid in de passlijn roet in het eten. De punten werden niet meer gevierd en de koppen gingen hangen, Topper onwaardig.

Net zoals de heenwedstrijd niet ééntje om naar huis toe te schrijven. Kunnen we dan helemaal niets positiefs noemen? Jawel: weer maakte stage Topper Bart goede vlieguren, en de middenas welke zo trouw als een herdershond blijft dreigen op mid. En ook altijd goed: een training in het vooruitzicht: de afgelopen weken is er weinig in standaard opstelling gespeeld, en dit eist zijn tol.

Komende week reizen de Toppers op vrijdagavond af naar het hoge noorden om hier de springbokken van Impala te bestrijden. 21:00, Leek. Woordgrappen over “Leek” en “hertachtigen” zijn welkom voor het volgende verslag, welke hopelijk weer een winstpartij is!

Het verassende nieuws dan: Das endfest! Elk jaar organiseren de Toppers op de laatste thuisspeeldag het eindfeest.

Het thema voor dit jaar zal zijn: Vintage Sportswear! Denk hierbij aan de legendarische tennisoutfits, of zo’n wielrennerspetje. Er schijnen al oude tenue’s van Diego Maradona van marktplaats gehaald te worden.

Het sportieve jaar wordt met dit thema afgesloten met een kijkje in het verleden: ook zal de grande verloting zijn. Deze zal door middel van verschillende prijzen ook in het teken staan van legendarisch sporttalent. De prijzen blijven zoals gewoonlijk nog een verassing, maar zijn dit jaar unieker dan ooit!

Noteer allemaal 13 april in jullie agenda! DAS ENDFEST met als thema: Vintage Sportswear!