Nadat BANZO/Side-Out heren 1 afgelopen drie weken geen wedstrijd hebben gehad, mochten de mannen van Nico Huisman in eigen huis aantreden tegen Sudosa-Desto heren 2.

Het team uit Assen staat momenteel met 39 wedstrijd punten uit 18 wedstrijden op de 10de competitieplek. Heren 1 daarentegen staat met 46 wedstrijdpunten uit 18 wedstrijden op de 7de compitieplek.

Heren 1 begon de eerste set gelijk met een aantal punten voorsprong. Dit maakt het mogelijk om vrij te spelen en eigen tactieken toe te passen. Waardoor Sudosa-Desto geen enkele kans maakte om deze set te winnen.

De tweede set begon niet overtuigend aan BANZO/Side-Out kant, elke keer stonden de mannen uit Slagharen enkele punten achter. Vervolgens bij de stand 14-14 werd er een gat geslagen door Side-Out waardoor het uiteindelijke tot een stand van 24-20 kwam. Door een fout serve van een speler van Sudosa-Desto werd de set binnengehaald.

De derde set was voor BANZO/Side-Out het dieptepunt uit de wedstrijd. Er werd niet meer aangevallen en de pass kwam niet meer aan het net. Wat resulteerde in 18-25 voor de uitploeg.

De vierde set waren de mannen uit Slagharen weer bij de les en maakte gelijk al een voorsprong van 5 punten. Alleen door een service serie van 8 punten van een speler uit Assen stond het weer gelijk met 20-20. Vervolgens was het elke keer stuivertje wisselen wie mocht serveren. Dit betekende echter niet dat het niveau zeer hoog lag maar meer doordat beide teams moeite hadden om te volleyballen. Uiteindelijk was het Sudosa-Desto die aan het langste eind heeft getrokken(29-31). De wedstijd was toe aan een vijfsetter.

De eerste 8 punten werden bereikt door de uitploeg, maar BANZO/Side-Out stond maar 1 punt achter. Side-Out bouwde vervolgens een kleine voorsprong op van 2 punten wat genoeg was om de set te winnen met 15-13.

Publiek bedankt voor de support en we zien jullie graag zaterdag 30 maart terug tegen Krathos heren 1 om 18:30 uur in ’t Noorderslag te Slagharen. Ondertussen speelt op 16 maart BANZO/Side-Out heren 1 nog een uitwedstrijd tegen Voorsterslag/VC Zwolle HS 2.