Zaterdag 16 maart 2019 gaf een uitstekende scheidsrechter om 15:30 uur, in Hoogeveen, het startsein voor de kampioenswedstrijd van het meisjes C-team van BANZO/Side-Out. Twee sets winnen was genoeg. Maar je wilt graag in stijl kampioen worden, dus een 0-4 zou leuk zijn.

Het leek wel een thuiswedstrijd. Ouders, broers, zussen, ooms en tantes en nog veel meer, namen de hele hoofdtribune in beslag en zagen de meisjes uitstekend aan de wedstrijd beginnen.

Manon het floater-kanon serveerde de meisjes naar een grote voorsprong die ze niet meer weggaven, 14-25. Nog 1 set te gaan.

In de tweede set was goed te zien waarom ze het hele seizoen nog maar 1 setje hebben verloren. Goed samenspel en aardig wat rake smashes zorgden voor een 11-25 setwinst en het kampioenschap was binnen. Het publiek ging helemaal uit hun dak. Voor even was de Hoogeveense sporthal in Slagharense handen. De meisjes zelf waren enorm blij met deze prestatie. Maar de knop ging al snel om want setverlies, daar hadden de meisjes geen zin in.

Toch hadden ze het in de derde en vierde set erg moeilijk. Misschien was de concentratie een beetje weg, misschien kwam de tegenstander beter in haar spel. Geen idee. Maar boven de 20 liet het team zien dat ze ook achterstanden kunnen wegwerken. Met respectievelijk 23-25 en 21-25 werd de derde en vierde set ook gewonnen. Bam!! 0-4!!

Bij deze verdienen de meisjes een grote pluim. Kampioen worden is super en ook zeker verdiend. Maar het spel was goed, de meisjes zijn gemotiveerd en ze zijm inmiddels begonnen met het spelen in een systeem. De vooruitgang die de meisjes hebben geboekt is erg leuk om te zien. Henk verdiend hier dan ook een groot compliment voor. Maar ook Johan en Gerhard hebben hun aandeel hierin.

Enkelen trainen al mee met dames 2. Maar het zal niet lang duren dat een aantal meisjes aan de deur bij dames 1 gaan kloppen. En die deur zal open gedaan moeten worden. Op naar een mooie toekomst bij BANZO/Side-Out. We gunnen het de jonge dames van harte!

Maar eerst mogen ze even genieten van het welverdiende kampioenschap.

Gefeliciteerd allemaal!