Ook hadden er andere titels kunnen staan: “Afzwaaiwedstrijd Topper Belt” of “Toppers zaaien verwarring in competitie door weken in fantasieopstellingen te spelen” of “Cristiano Ronaldo maakt carrièreswitch” of “Titanenstrijd midgewonnen door Toppers” of “14-Jarige stagetopper doet opponent beven”. Toch is er gekozen om met beide benen op de grond te blijven, een goede mid is nog geen diagonaal.

Het is natuurlijk erg makkelijk om gelijk van de daken te schreeuwen dat we degelijk hebben gespeeld, te makkelijk om te zeggen dat het een eitje was, te zeggen dat we in alle opstellingen winnen, te makkelijk om te zeggen dat we onze eigen Ronaldo hebben. Nee dat zou allemaal te makkelijk zijn. zo zijn we niet. Oja en: te makkelijk om te zeggen dat we al weken niet compleet zijn, maar toch teams verslaan die boven ons staan, te makkelijk om het laatste punt van een set een nonchalante sprongserve te doen, te makkelijk om bij voorsprong tegen de tegenstander te vertellen waar je heen gaat slaan, te makkelijk zou het zijn als we zouden zeggen dat Topper Wassing zijn hoogtestage kan verlengen wegens successen. Zou allemaal te makkelijk zijn… hoewel het laatste unaniem werd aangenomen in de stemronde.

Bescheiden als we zijn, blijven we kritisch over ons eigen spel, vandaar de passende titel, “een goede mid, is nog geen diagonaal (dank Barman), we komen hier nog wel op terug. De wedstrijd dan. Zoals gezegd, al weken niet compleet. Echter is er wel te melden dat Fabiano fabricio libéro weer speelminuten heeft gemaakt. Voorzichtig heeft hij in het achterveld minuten meegedraaid. Ook ander internationaal meldde zich in de kleedkamer: AS7, naar eigen zeggen…
met volle zelfverzekerdheid deed hij de aanvoerdersband om, die eerder dit seizoen ergens werd opgedaan, stoïcijns betrad hij het veld. De tegenstander was verbaasd om hem in levende lijve zo het veld te zien betreden. Even verbaasd was AS7 zelf, toen de scheidsrechters bij de toss beide aanvoerders naar voren vroegen. Gepromoveerd tot aanvoerder van de Toppers was deze internationale speler gelijk op zn plek. Meteen deed hier zich het eerste (en niet het laatste) praktische probleem voor. de scheidsrechters spraken natuurlijk alleen Nederlands, en niet t’Hoogeviens. Met handen en voeten werd duidelijk gemaakt welke voorkeuren beide teams hadden. De Toppers mochten de eerste serve ontvangen.

Zo brutaal als het aanvoerderschap werd geclaimd, zo brutaal begon BANZO/Side-Out heren 2 aan de wedstrijd, scherp en ontspannen spel vol enthousiasme zorgde voor een kleine voorsprong. Hoogtepunt in de set was toch “onze” Topper Bart, bij een gelijke stand van 15 punten voor elk team dacht Hevoc een klap uitgedeeld te hebben door een bal snoeihard in te slaan, echter stond Bart op de diagonaalpositie en verdedigde de bal. Hevoc zag het punt al gewonnen terwijl de bal hoog door de hal vloog. Terwijl de bal nog vloog, en er al kreten aan Heereveense zijde klonken, krapte er 1 verdediger zich achter de oren. Terwijl de bal weer naar beneden kwam, dook de verdediger naar de bal, welke in het puntje van het achterveld viel. Punt Side-Out. Bart werd de lucht in getild, en Hevoc vroeg een Time-out. Terecht.
Side-Out dacht de set binnen te hengelen, en vertrouwde op eigen kracht. Toch hielp de Time-out aan de andere zijde. Langzamerhand kwam Hevoc langs zei. Dit was aan het eind genoeg om 23-25 te winnen.

De tweede set was van het zelfde laken een pak. Toch wisten we hier wel de voorsprong vast te houden. Dit mede door Topper Belt. Weer zo’n overdonderende actie. Topper Belt kwam binnen de lijnen. Het eerste balcontact was meteen goud: Rik Belt slaat binnen de 3 meter. Vlak hierna werd de euforische stemming alleen maar groter wanneer hij weer een aanval aan de buitenkant binnenslaat. Terwijl de rest het punt gretig vierde zei hij: “zagen jullie dat? Hij ging gelijk naar de grond. ZONDER DAT ER IEMAND AAN ZAT!!!”. Beide acties van Topper Belt kwam Hevoc niet meer te boven. Een spannend slotstuk bevestigde de strijd in de wedstrijd. Dit maal trok BANZO/Side-Out aan het langste eind. Mede door goed verdedigend werk, won het alle lange rallys in de set: 25-23.

Set 3 dan: een waar spektakelstuk. Inmiddels heeft AS7 al verschillende scores op zijn naam staan. Ook de andere midmannen werkte weer hard aan de “mid is koning” status. Roy legde zeer effectieve servedruk neer waardoor het spel van Hevoc ontregelde. Dit gaf Side-Out de kans haar rallypassing goed te verzorgen waardoor Topper Klomp meermaals tot hard scoren kwam! De middenas van Hevoc leek hiertegen ook opgewassen. Toch won Side-Out hier de titanenstrijd op mid. Inmiddels was er aan de kant ook meegedacht om het verschil met de tegenstander ook op andere vlakken uit te breiden. Zo werd er geregeld gewisseld: praktisch probleem 2 voor het scheidsrechtersduo: wie is de aanvoerder?: De ene keer werd hij opgeëist, de volgende keer toegewezen aan iemand. Inmiddels had de wedstrijd al 3 aanvoerders gekend. Ook de dubbele wissel zelf bracht enige verwarring in het spel van Hevoc. Waar Topper Kuiper eerst op de buitenkant aanviel, bediende hij nu de middenas. Ja zelfs tikte de baltovenaar 2e ballen door. Hij is het spelverdelennog niet verleerd: Hulde! De set ging gewonnen met 25-23.

Als dit alles zich in de vierde set herhaalt, weten de scheidsrechters het ook niet helemaal meer. AS7 spreekt het scheidsrechterduo aan in een vreemde taal, hulp-aanvoerder Kuiper staan de ene keer in het veld als aanvaller, en vervolgens als spelverdeler, en de volgende wissels deden het duo de das om. Waar iedereen dacht dat de scheidsrechter tussen de punten willekeurig het gebaar “uit” gaf, bleek hij het even kwijt te zijn. als een soort Jochem Myjer stond hij op de bok (“ik begrijp er niks van”). Toch bleek alles in orde toen hij om het aantal wissels vroeg, het waren er 5 gebaarde de 2scheidsrechter. Toen Barman die 5 zag, draaide hij zich meteen om. Diezelfde hand met 5 vingers gingen omhoog naar Tonny, omdat inmiddels de stand 20-13 was. “Tonny, vief liter”. Barman zelf stond gedurende de laatste 2 sets steeds vaker op de diagonaalpositie vanwege de dubbele wissels. Redelijk onwennig sloeg hij aan het laatst van de 4e set nog 2 homeruns, waardoor hij zelf de conclusie trok: tja, een goede mid, is nog geen diagonaal. Wel werd de set ruim gewonnen en kwamen de gasten niet verder dan 20 punten. 3-1 winst!

Een stabiele wedstrijd met vechterslust van beide kanten, sportieve gasten en mooie punten. ja, mooie punten… het schijnt dat Topper Belt nog nageniet van zn laatste punten voor dit seizoen. We zwaaien hem uit voor een tijdje. Hij zal natuurlijk achterin april aan sluiten om nog even lekker door te trainen na het seizoen. We kijken er nu al naar uit!

13 april nadert, en alweer kunnen we melden dat er een prijs binnen is voor de grote verloting. Ook het thema doet enig stof opwaaien: Vintage Sportswear. Niet het makkelijkste om hier een outfit bij te zoeken. Toch doen we een beroep op jullie creatieve geest, om hier een topfeest van te maken! aankomend weekend zijn de Toppers vrij. Er kan aankomende week getraind worden voor de volgende wedstrijd, de alweer een-na-laatste pot van het seizoen. Langzaam wordt de balans opgemaakt in de competitie. 6 april spelen we tegen directe concurent Vovem uit Emmeloord. Kunnen we de huidige 5e plaats veilig stellen?