Afgelopen zaterdag heeft het eerste herenteam van BANZO/Side-Out met 3-1 gewonnen van Krathos. En met deze overwinning, met nog twee wedstrijden te gaan, hebben de manschappen van coach Nico Huisman zich al verzekerd van nog een jaar in de tweede divisie. Dat de mannen van Krathos uit Hoogezand komen is, gezien de plek op de ranglijst, voor hun het enige ‘hoogtepunt’. Door dit verlies zijn deze mannen weer een stapje dichterbij degradatie naar de derde divisie.

In een bomvol ‘t Noorderslag werden de prinsen van het Turfgat luidkeels toegezongen en getrommeld door het aanwezige publiek. De wedstrijd begon voortvarend voor de heren uit Slagharen. Met veel servicedruk en variërend aanvalsspel werd de eerste set overtuigend binnengesleept met 25-18.

Met het gevoel dat deze eerste set nog ruimer geworden had konden worden, dachten de mannen uit Slagharen dat dit varkentje de tweede set ook wel even gewassen zou worden. Met minder servedruk, aanvalsdruk en vooral minder enthousiasme werd de tweede set een stuk spannender. Door wat ongelukkige momenten in de laatste fase van deze set werd een puntje geschonken aan de mannen uit het hoge noorden: 23-25.

De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd duidelijk gemaakt dat er weer uit het “eerste” vaatje getapt moest gaan worden. Met deze instelling werd de derde set ook begonnen. Echter slopen er ook in deze set een aantal verslappingen in, met name in de service. Waar de mannen van BANZO/Side-Out dat kleine beetje extra concentratie misten, wist de teller haar gedachten bij zowel een potje patience als het wedstrijdformulier te houden. Echter kon de laptop, die ooit ter beschikking is gesteld door de plaatselijke kringloop, dit niet tegelijk aan. Resultaat: vastgelopen laptop en enige minuten vertraging.  De set bleef vervolgens lang spannend, maar uiteindelijk wisten de thuisspelende mannen de set naar zich toe te trekken op karakter: 26-24.

In de laatste set was Krathos rijp voor de slacht en gaven ze zich volledig over. Door de kop erbij te houden en er nog één set vol voor te gaan werd deze overtuigend gewonnen met 25-13.

De sfeer was weer fantastisch. Namens heel Banzo/Side-out Heren 1: Bedankt!

De laatste thuiswedstrijd is zaterdag 13 april om 18:30 tegen Lycurgus H2. Kom allen nog eenmaal dit seizoen Heren 1 aanmoedigen! Daarna is er het jaarlijks terugkerende eindfeest, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd. Thema dit jaar is: Vintage Sportswear.

Aanstaande zaterdag 6 april staat er een uitwedstrijd tegen de kampioen DIO/Bedum op het programma om 16:30 uur te Bedum.