De zenuwen beginnen toe te slaan… De mooiste zaterdag van het seizoen staat weer voor de deur. Aan volleybal wordt allang niet meer gedacht, zo komen er toppers op hun dooie gemak om 5 over half 8 al pratend binnenlopen en worden er schoenen vergeten. Met nog een paar trainingen te gaan in het competitieseizoen is men in volle voorbereiding voor dé zaterdag van het seizoen; Super Saturday!

Zaterdag 13 april aanstaande zullen bijna alle teams in actie komen in de thuisbasis ’t Noorderslag in Slagharen. Alleen de jeugd van Mix C hebben een uitwedstrijd. Ook de allerkleinsten van de club komen niet in actie in de thuishal. Hun seizoen is al afgelopen. Deze zaterdag zal de opkomst weer hoog zijn, en wordt zelfs al gesproken over een bezoekersrecord vanwege de mega prijzenpot die dit jaar goed gevuld is. Later hierover meer.

De Toppers kijken vooruit naar de Super Saturday, maar blikken toch ook even terug. Het was een goed seizoen, waarin het bewijst prima mee te kunnen doen in de derde divisie. Doelstelling was het linker rijtje. Theoretisch is de P/D zelfs nog mogelijk. De stand is uiteindelijk maar 1 meetvariabele. Belangrijker is de lange termijn. Kijkend naar de hele herenlijn van BANZO/Side-Out kan er met tevredenheid gekeken worden naar de progressie. De Toppers mogen zich tussen de hoofdmacht en het talent in profileren als opleidingsteam. Hier is zeker de tweede helft van het seizoen veel in geïnvesteerd. Inmiddels trainen er 3 stage-toppers mee om de weg omhoog in te zetten. Dit alles voor continuïteit op nationaal niveau, en sportplezier in t’ Noorderslag. Ook het derde en vierde team van de herenlijn zijn altijd nog goed bezig. Soms in een nieuwe samenstelling, of al lang samen handhaafden beide teams zich in hun klasse! Top.

Kijkend naar de dameslijn zien we vooral veel nieuwe gezichten voorbij komen. Dit heeft met name in dames 2 nog tijd nodig om de sportieve vruchten af te werpen, want aan de gezelligheid hoeft niets te gebeuren. Dames 1 handhaaft zich weer keurig in de 1e klasse, dit is een goede prestatie gezien het blessureleed van de laatste weken.

De jeugd dan. Eigenlijk moeten we daar mee beginnen, want ze hebben immers de toekomst! De club is zo sterk als onze jeugd presteert! Te zien is dat er weer geïnvesteerd is in trainers. Jongens B wint in de eerste helft hun competitie, en Meisjes C is nu al kampioen! Van harte.
ook het mix C team draait erg goed mee in hun 2ecompetitiehelft en staat zelfs 1e, helaas speelt het op Super Saturday uit in Erica en kunnen we hen niet naar het kampioenschap juichen.
Wel kunnen we ze natuurlijk een warm welkom geven bij terugkomst in het hol van de leeuw. We blijven elke keer zien hoe belangrijk de jeugdlijn is. Laten we met elkaar ook de komende periode denken en meewerken om de jeugdlijn sterker te maken. De 4 miniteams hebben spelplezier en voldoet ook aan de verwachtingen. Ook een erg belangrijk detail is dat alle 4 miniteams in de 2e seizoenshelft meer punten halen dan de eerste helft. Duidelijk teken van verbetering.

Al met al dus veel positieve punten. ook blijven er verbeterpunten. Vandaag de dag zien we hoe belangrijk het vrijwilligerswerk is. Bijna elke club in de regio heeft moeite om alle posities/taken binnen de club gevuld te krijgen. Zo ook BANZO/Side-Out. Met veranderingen in het huidige bestuur wordt er op de achtergrond keihard gewerkt om nieuw talent aan te vullen om de club verder op te bouwen. Natuurlijk zitten we niet op een pakket werk te wachten, daarom is de opgezette denktank bezig om taken uit elkaar te halen, zodat we allemaal (naar onze talenten) een taak kunnen oppakken. Want immers: hoe meer mensen een taak doen, hoe beter de club staat!

De Toppers proberen hier en daar ook hun steentje bij te dragen, en probeert zaterdag 13 april om te toveren in Super Saturday. Met zoals gezegd een record prijzenpot zullen de Toppers hun best moeten doen om in 1 dag van al de verloten prijzen af te komen. Houdt voor meer informatie aankomende week de facebookpagina in de gaten! Na de verloting zal de Vintage Sportswear party losbarsten. Het thema werd als zeer uitdagend ontvangen door alle leden. Toch zijn er veel creatieve uniformen gemaakt, en zijn oude trainingstenue’safgestoft voor een avond feest, want dat was het toch weer….

De hele club heeft weer een jaar gespeeld, en met succes. En samen met jullie hebben we dat mogelijk gemaakt. Speler/trainers/supporters maar vooral vrijwilligers, BEDANKT en tot 13 april!