BANZO/Side-Out heren 1 moest het afgelopen zaterdag in Bedum opnemen tegen de kampioen DIO.

De mannen gingen het plaatsje Bedum eens bezoeken, na een lange rit kwamen de mannen aan in het Groningse plaatsje. De heren maakten zich klaar voor de wedstrijd en hadden lekker de tijd om zich goed warm te lopen en in te kunnen slaan.

De mannen van Bedum stonden erg verzekerd in het veld want ze waren nu toch al kampioen, dat zet de mannen van Slagharen op scherp en die willen alle puntjes pakken die ze maar kunnen pakken. Zo gaandeweg de wedstrijd boden de spelers van interim coach Mark de Ruijter (Nico Huisman moest helaas verstek laten gaan) goede weerstand en er werd goed druk gezet waardoor men een aantal keer aardig voor kwam te staan. De set werd nog even spannend gemaakt maar Bedum kwam goed terug en pakte de set.

Desondanks gaf dit wel een goede boost want het scheelde niet zo veel de volgende 2 sets gebeurde hetzelfde er werd veel druk geleverd door de serve, maar Bedum bleef toch sterk op de benen staan en elke keer boven de 20 punten kwamen ze weer terug en lukt het de Slagharense equipe het niet om het af te maken.

In de 3e set sprong onze middenman met een fantastisch blok mee naar de buiten kant de bal werd hard geslagen maar wel keurig tegengehouden toch bleek dat het niet helemaal goed ging. Aanvoerder Eric Rutgers had erg veel last van zijn duim die er niet meer helemaal recht aan zat. Dit zorgde voor enigszins een klein beetje paniek en Eric is toch naar het ziekenhuis gegaan.

Met een nieuwe middenaanvaller in het veld moest het dan toch echt in de laatste set gebeuren. Na het grote applaus voor Bedum die de schaal in ontvangst nam begonnen we de set. Sterk waren we met onze serve en de pass was ook lekker in het spel, hierdoor kon onze spelverdeler mooi de ballen afwisselen en van alles wat aanspelen. Dit zorgde voor een kleine voorsprong die we vast hielden tot het einde want die 4e set was toch echt voor ons.

Volgende week zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan spelen we thuis tegen Lycurgus uit Groningen. Wij zien het publiek graag vanaf 18:30 uur in ‘t Noorderslag te Slagharen.

Blijf na de wedstrijd gerust hangen en feest mee met de ‘Vintage Sportswear’ feestavond. Graag sluiten wij samen met ons publiek, de leden en vrijwilligers dit mooie seizoen in stijl af!

Graag tot zaterdag 13 april!