Lente, en toch ‘s ochtends moeten krabben. Op 13 april al de laatste competitiewedstrijd spelen. Op een zaterdag thuis spelen. Zowel een andere aanvoerder, als coach. Om half 12 al in de hal zijn…… zo’n beetje alles was anders voor de Toppers. Tegen alle gewoontes speelden de Toppers in eigen huis, op zaterdag. Dat alles verre van gewoon is deze dag wordt al vroeg opgemerkt.

Terwijl Slagharen rustig ontwaakt is er al een dappere strijder op pad. Terwijl Tonny al ogen wrijvend (3x woordwaarde) uit het slaapkamerraam kijkt ziet hij tot zijn grote verbazing Topper Dré op fiets. Wát? Denkt Tonny? Zo vroeg? En op fietsie? Dat is raar. Het volgende moment beseft hij wat er gaande is. De laatste thuisspeelddag is aangebroken: SUPER SATURDAY. Elk team mag voor het laatst in seizoen 2018-2019 het wedstrijdshirt uit de kast halen, en zowaar: De Toppers spelen thuis! Vlug gooit hij z’n pyjama in de hoek en holt de trap af om zich klaar te maken voor het laatste “dagje sporthal”

Goed gemutst maakten Tonny & Rianne zich klaar voor het laatste zaterdagje sporthal. De korte doch bitterkoude tocht naar de sporthal werd niet zonder jas afgelegd. Al snel zagen zij bij vertrek de voordeur van de sporthal in zicht. Daar stond inmiddels Topper Dré al met 2 tassen en 3 ijspegels voor de deur te wachten. 1 sporttas, en 1 tas met verkleedspullen. Hij kon niet wachten om ‘t Noorderslag binnen te treden. Vlak hierna kwamen de andere Toppers binnen. Naja.. vlak hierna.. Afdeling Hardenberg kwam verlaat binnen, omdat onderweg nog een house warming en een Sint-Maarten-tour afgelegd moesten worden. dit laatste helaas zonder resultaat. De keet van Driekus werd vakkundig beoordeeld, met een prima resultaat. De Sint-Maarten-tour kende één enkel adres, waar men wel thuis was, maar niet thuis gaf. Het zingen van Topper Dries werd niet waardig bevonden voor een snoepje. De rest van de Toppers begrepen dit wel, dus werd te de (barre) tocht voortgezet richting Slagharen. Hier had inmiddels G4S Geldtransport de Rabobank van extra biljetten voorzien. Dit alles natuurlijk in verband met Super Saturday. Na het passeren van de toppers schijnt G4S al snel weer een belletje gehad te hebben van bezorgde Slagharenaren zonder flappen.

Eenmaal aangekomen bij de sporthal waren de ijspegels van Dré inmiddels gesmolten en kon er begonnen worden met opbouwen. Of nou ja… afmaken. Topper Roy was al begonnen. Hij scheen na het nachtelijke flesje al begonnen te zijn met opbouwen, aangezien bijna alles al stond. Het was duidelijk, Elke Topper had zin in Super Saturday. Langzamerhand druppelden de teams binnen. Direct viel er iets op. Een groot rad in de kantine. En ook stond er een grote tafel bomvol met prijzen. het duurde dan ook niet heel lang voordat de eerste lotenboekjes voor de dag kwamen. Voordat de Toppers het veld mochten betreden werden de eerste prijzen verdeeld. Sponsoren die alle prijzen mogelijk maakten, bedankt voor weer een daverend succes van de Grande Verloting!

Dan de wedstrijd….. niet te veel woorden aan vuil maken. Dré mocht weer als aanvoerder aantreden, en ook zoals gezegd kende het team een andere Coach. Driekus nam vol overgave de rol op zich. Alles mocht helaas niet baten. Een anticlimax in de laatste wedstrijd van het seizoen. Toch een lichtpuntje, tussen set 3 en 4 keken de Toppers elkaar nog eens diep in de ogen. De laatste set van het seizoen mocht toch niet verloren gaan? Dit gebeurde dan ook niet.
in deze laatste set kreeg aanvoerder en zelfbenoemde AS7 zijn laatste wissel in dienst van de Toppers. Dré, nogmaals bedankt. We hebben van je genoten als speler, en als Hoogeviener die menig tent op z’n kop wist te zetten. Ook alle rake opmerkingen zullen ons nog lang bij blijven. Wat zal het stil worden naar een gemiddeld ritje naar een uitwedstrijd. Alle verhalen van de jacht, het militair team, Maarten Bisschop of de Marechaussee, we gaan het allemaal missen! BEDANKT!

Na de wedstrijd deden de Toppers zich al snel goed aan een koud biertje, welke overigens niet verdient was. Wel was er reden om er 1 te drinken, kort na de teleurstelling werd het leed gedeeltelijk gestild door de kampioenen van de club die gehuldigd werden voor de wedstrijd van BANZO/Side-Out Heren1. De toekomst is hard aan de weg aan het timmeren. Als eenheid klonk het door alle teams van de club het “Kampioene, Kampioene, olé olé”. Dik verdient. Gefeliciteerd.
Topper Dré liet zich hierna nog van zijn beste kant zien door het voortouw te nemen in het leiden van de verloting. Verschillende topprijzen werden door de winnaars met een brede glimlach ontvangen. de dag was nog lang en onstuimig, de Vintage Sportswear party was een groot succes, en werd tot diep in de nacht gevierd.

De Toppers bedanken via deze weg alle supporters, sponsoren, spelers en bestuur voor weer een jaar volleybal, en de bouw aan continuïteit in de vereniging. De komende weken wordt er nog (een Topper citerend) “lekker doorgetraind na het seizoen”. Voor nu een kleine radiostilte. Maar houd de site in de gaten. Het Noorderslag Toppers Tournament zal weer georganiseerd worden aan het eind van de zomer! Tot dan!

Sportieve Groet BANZO/Side-Out Heren 2