Afgelopen maandagavond, 20 mei, was het tijd voor het jaarlijkse mixtoernooi van volleybalvereniging BANZO/Side-Out. Tijdens het betreden van de hal was het snel duidelijk dat er door veel (oud)leden gehoor was gegeven aan de oproep om mee te doen aan het mixtoernooi.

Een recordaantal deelnemers werd er dit jaar genoteerd en zij werden door de organisatie ingedeeld in teams bestaande uit een mix van jong, oud, recreant, competitie, jongen, meisje, dame en heer. Het mixtoernooi is zowel sportief van aard als een moment om met elkaar de gezelligheid buiten en binnen de lijnen op te zoeken.

Onder de bezielende en goed georganiseerde leiding van de heren recreanten werd er om 19:00 uur begonnen met de eerste wedstrijden.

De mix van leeftijd/geslacht/niveau maakte dat er vanaf speelronde 1 volop spanning was tijdens de wedstrijden. Spannende duels waren er de hele avond te zien, getuige de vele gelijke of slechts met 2 punten verschil eindigende standen. Er was tijdens de voorronden slechts 1 team dat al zijn wedstrijden wist te winnen, met daarachter 1 team met slechts 1 nederlaag. Deze 2 teams zouden uiteindelijk ook in een onderling gevecht gaan uitmaken wie de allerbeste tijdens dit toernooi zou zijn.

Tijdens en rond de wedstrijden waren er veel wetenswaardigheden te noteren. Familiebanden, die vooraf nog onbekend waren bij de betrokkenen, werden tijdens de onderlinge duels ontdekt. Nieuwe technieken werden uitgetest met als blikvanger de achterwaartse, draaiende, onderhandse, midvoor, max 10 cm over het net, gespeelde bal. Deze laatste eindigde helaas in een eenhandige, zijwaartse 180 graden blokkering en kwam retour afzender. Onze zeer gastvrije barman heeft het Guinness Book of Records gehaald door, in de Stobbeplas te Lutten, een karper van 51,24 kilo te vangen. De spelers van heren 2 gaven de datum van het Toppers Eindfeest 2020 (18 april) vrij en dat werd onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de (oud)leden. Het thema bleef daarentegen geheim, iets was de spelers van heren 2 ook typeert: geheimzinnigheid. Net als hun spel, want tijdens het mixtoernooi strandden zij op de onderste plaatsen van de ranglijst. Genoeg bijzaken nu, door naar het sportieve….

In de finale moest het ongeslagen, sportieve en hardwerkende collectief van team 7 het opnemen tegen het kwalitatief en fysiek sterker geachte jeugdige team 4.

Een op voorhand spannende finale en tot aan de big points bleek dit ook bewaarheid te worden. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met aan beide zijden kwalitatief hoogstaand volleybal. Helaas voor het publiek besloot team 4 op een gegeven moment team 7 mentaal te bestoken. Dit soort mentale speldenprikjes werkten als koren op een molen voor team 7 en het pleit werd snel beslecht. Onverstoorbaar en door ‘dom deur te doen’ werd het voor team 7 een uiteindelijk eenvoudige en snelle overwinning. Het ging zo snel dat team 4 vergat dat er al handjes geschud mochten worden, waar team 7 dacht dat dit uit onsportiviteit was. Maar gelukkig bleek de snelheid van de overwinning en de manier waarop dit gebeurde team 4 overrompelt te hebben. Ze kwamen na een korte interventie van de scheidsrechter terug om uiteindelijk de felicitaties over te brengen aan de terechte en sportieve winnaars van team 7.

Al met al kijkt de organisatie terug op een geslaagd mixtoernooi. Na afloop werd er nog lang en gezellig na geborreld door alle deelnemers en werd snel duidelijk dat het mixtoernooi volgend jaar absoluut weer georganiseerd moet worden.